A megszokott zöldfűszer a húslevesben a petrezselyemzöld, de más levelekkel is feldobhatjuk a vasárnapi klasszikust. Ha pikánsabb, borsos-csípős ízvilágra vágysz, elő a rukkolával!
Ha rukkolát teszünk a répa-zöldség-karalábé trió mellé, nemcsak gazdagabb ízvilágú levest kapunk, de egy még színesebb, vitamin- és tápanyagdúsabb fogást is egyben. Az alacsony kalóriatartalmú rukkola ugyanis rostban gazdag, valamint bőségesen tartalmaz A-, C- és K-vitamint. Ezenkívül a rukkola teltségérzetet biztosít, továbbá segíti az emésztést. Ahhoz, hogy jótékony hatásai érvényesüljenek, csak a főzés végén tegyük az ételbe, így élénkzöld színét is megőrzi.
Más leveseknek is jól áll a rukkola, például a minestronéba is tehetünk belőle egy nagy marékkal. De készíthetünk belőle pesztót, gazdagíthatunk vele bármilyen salátát, adhatjuk zöldturmixhoz, és a paradicsomos ételekhez is tökéletesen passzol. Nem véletlen, hogy sok helyen pizzafeltétként is találkozhatunk vele.
Ezekben a húslevesreceptekben nem fogsz csalódni, ha kedvet kaptál a kísérletezéshez, próbáld ki bármelyiket rukkolával.
CSONTLEVES MÁJGALUSKÁVAL, AHOGY GÁSPÁR BEA KÉSZÍTI
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.