Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Praktikus

Ezt tedd kenyér helyett a fasírtba: így lesz elképesztően könnyű és levegős

A fasírt az egyik leggyakrabban fogyasztott húsételünk: esszük krumplival, gabonaköretekkel és persze imádjuk feltétként főzelékekhez. Ha szeretnéd, hogy igazán könnyű és egészséges legyen a húsgolyó, olvasd el cikkünket!

A fasírt alapreceptje nem bonyolult: darált sertéshús, tojás, fűszerek és az elmaradhatatlan vízben áztatott zsemle vagy kenyér. Van, aki sütés előtt még megforgatja zsemlemorzsában, esetleg zabpehelyben, és olyan elkészítési módja is ismert, hogy nem kerül rá roppanós panír. A Ripost most egy olyan receptet osztott meg, amiből kimarad a kenyér és belekerül valami egészen más.

A fasírt az egyik leggyakrabban fogyasztott, ízletes húsétel
A fasírt az egyik leggyakrabban fogyasztott, ízletes húsétel /Fotó: Shutterstock

Hogy mi ez a titokzatos hozzávaló? A zsemle helyett egyszerűen tegyél a fasírtba szódabikarbónát! Ez a hétköznapi, minden háztartásban megtalálható anyag sütés közben szinte felfújja a húst, amitől a térfogata kissé megnövekszik, a belseje pedig könnyű, laza szerkezetű lesz. Ha mégis nagyon puhának, képlékenynek érzed a húsos keveréket, adj hozzá egy kevés csökkentett szénhidráttartalmú morzsát, ami segít abban, hogy könnyebben formázd meg a golyókat.

Diétás fasírt hozzávalói:

  • 50 dkg darált sertéscomb/pulykamell
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 db tojás
  • 2 fej hagyma, finomra vágva
  • 5 cikk fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 tk. szódabikarbóna

Elkészítése:

  1. A darált húst a összekeverjük a tojással, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és petrezselymet.
  2. Beleszórjuk a szódabikarbónát, megsózzuk, megborsozzik és megszórjuk a paprikával.
  3. Tetszőleges nagyságú gombócokat készítünk, majd a gömböket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük először az egyik oldalukat, majd megforgatjuk és a másik oldalukat is pirosra sütjük. Mártogatóssal is isteni finom!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.