Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Érdekességek

Kézben tartani is alig lehet: majd' 10 kilós gombát talált egy magyar asszony

Óriáspöfeteg gomba
Hazánkban is kedvelt hobbi a gombászás, ám nem veszélytelen. Ha viszont valaki tudja, hogy mit keres és melyek az ehető gombák, akkor könnyen összegyűjtheti az ebédrevaló mennyiséget. Nem árt azonban mindig minden kosár gombát szakemberrel átvizsgáltatni!

Nem sokat kellett azonban gondolkodni azon, hogy ehető-e az a hatalmas gomba, amit egy veszprém vármegyei asszony talált a napokban. Horváth Bernadett gombászás közben akadt a 9,1 kilós pöfetegre, melyet szinte alig bírt a kezében tartani, ám egy fotó erejéig felemelte a gigantikus gombát.

Majdnem tíz kilót nyom ez az óriáspöfeteg /Fotó: Ripost
Majdnem tíz kilót nyom ez az óriáspöfeteg /Fotó: Ripost

Az óriáspöfeteg egyike a legnagyobb méretű vadon termő gombáknak, melyek akár emberfej nagyságúra, vagy még nagyobbra is megnőhetnek. A pöfeteg nem hasonlít a klasszikus gombák formájához, ugyanis a termőtest nem különül el a kalapra, szárra és a tönkre, hanem az egész gömb alakú – olvasható a Ripost cikkében.

A pöfeteg akkor jó, ha a belseje még fehér. A legtöbbször szeletelve és rántva készítik, ugyanis így szinte halszerű az íze, de meg is lehet tölteni. Horváth Bernadett családja és ismerősei is rántva fogyasztották el a majd' tízkilós gombát.

Borítókép: Ripost

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.