Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Érdekességek

Kézben tartani is alig lehet: majd' 10 kilós gombát talált egy magyar asszony

Óriáspöfeteg gomba
Hazánkban is kedvelt hobbi a gombászás, ám nem veszélytelen. Ha viszont valaki tudja, hogy mit keres és melyek az ehető gombák, akkor könnyen összegyűjtheti az ebédrevaló mennyiséget. Nem árt azonban mindig minden kosár gombát szakemberrel átvizsgáltatni!

Nem sokat kellett azonban gondolkodni azon, hogy ehető-e az a hatalmas gomba, amit egy veszprém vármegyei asszony talált a napokban. Horváth Bernadett gombászás közben akadt a 9,1 kilós pöfetegre, melyet szinte alig bírt a kezében tartani, ám egy fotó erejéig felemelte a gigantikus gombát.

Majdnem tíz kilót nyom ez az óriáspöfeteg /Fotó: Ripost
Majdnem tíz kilót nyom ez az óriáspöfeteg /Fotó: Ripost

Az óriáspöfeteg egyike a legnagyobb méretű vadon termő gombáknak, melyek akár emberfej nagyságúra, vagy még nagyobbra is megnőhetnek. A pöfeteg nem hasonlít a klasszikus gombák formájához, ugyanis a termőtest nem különül el a kalapra, szárra és a tönkre, hanem az egész gömb alakú – olvasható a Ripost cikkében.

A pöfeteg akkor jó, ha a belseje még fehér. A legtöbbször szeletelve és rántva készítik, ugyanis így szinte halszerű az íze, de meg is lehet tölteni. Horváth Bernadett családja és ismerősei is rántva fogyasztották el a majd' tízkilós gombát.

Borítókép: Ripost

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.