Hús nélkül is finom: vega burger répás lencsefasírttal, ami mártogatóssal vacsorára is tökéletes

A tócsni is egyfajta zöldségfasírtnak tekinthető, de nem csak krumpli lehet ennek a fogásnak az alapja. Zöldségfasírtot készíthetünk például cukkiniből, répából, csicseriborsóból, babból vagy lencséből is. Kiváltképp egészséges, ha kerül bele valamilyen hüvelyes is, ugyanis azoknak magas a fehérje- és rosttartalma, emellett kiváló vitaminforrások.
A zöldségfasírtot ehetjük párolt rizzsel, sült krumplival, de akár önmagában, egy fűszeres-joghurtos mártogatóssal kínálva is fenséges, ebédre és vacsorára is tökéletes. Sőt a zöldségfasírtot, akár a klasszikus húsgolyót (vagy vagdaltat) fogyaszthatjuk főzelékek feltéteként vagy szendvicsekben, esetleg lehetnek egy vega burger részei, mint a Vidék íze remek receptjében.
Hozzávalók:
A lencsefasírthoz:
A szószhoz:
Elkészítés:
Borítókép: Vidék íze magazin
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.