Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kuglóf
Dubarry-csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus stíriai metélt
Tárkonyos csirkeraguleves
Hagymás rostélyos
Finomfőzelék
Epres blondie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Farsangi szalagos fánk
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mákos guba
Vadas marha
Koktélhoroszkóp

Hús nélkül is finom: vega burger répás lencsefasírttal, ami mártogatóssal vacsorára is tökéletes

Vega burger répás lencsefasírttal /Recept és fotó: Vidék íze magazin
A zöldségfasírtokban az a jó, hogy bármiből elkészíthetőek, a fűszerezésük is kedvünkre változhat, és mégis mindegyik isteni finom. Mártogatóssal kínálva tökéletes vacsora, de akár vega burger is készíthető belőlük!

A tócsni is egyfajta zöldségfasírtnak tekinthető, de nem csak krumpli lehet ennek a fogásnak az alapja. Zöldségfasírtot készíthetünk például cukkiniből, répából, csicseriborsóból, babból vagy lencséből is. Kiváltképp egészséges, ha kerül bele valamilyen hüvelyes is, ugyanis azoknak magas a fehérje- és rosttartalma, emellett kiváló vitaminforrások.

Vega burger répás lencsefasírttal /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Vega burger répás lencsefasírttal /Recept és fotó: Vidék íze magazin

A zöldségfasírtot ehetjük párolt rizzsel, sült krumplival, de akár önmagában, egy fűszeres-joghurtos mártogatóssal kínálva is fenséges, ebédre és vacsorára is tökéletes. Sőt a zöldségfasírtot, akár a klasszikus húsgolyót (vagy vagdaltat) fogyaszthatjuk főzelékek feltéteként vagy szendvicsekben, esetleg lehetnek egy vega burger részei, mint a Vidék íze remek receptjében.

Így készül a vega burger répás lencsefasírttal, íme a recept!

Hozzávalók:

A lencsefasírthoz:

  • 40 dkg konzerv lencse (vagy 20 dkg megfőzve)
  • 4 db sárgarépa
  • 10 dkg csicseriborsóliszt
  • 2 marék dió
  • 1 db citrom leve
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • fél teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 csipet őrölt csili (elhagyható)
  • bors
  • olívaolaj

A szószhoz:

  • 8 evőkanál vegán majonéz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. Megtisztítjuk, felkarikázzuk a sárgarépát, és kevés sós vízben puhára pároljuk. A lencsekonzervet vagy a főtt lencsét lecsepegtetjük. Egy tálban vegyítjük a liszttel, a citromlével, a puha répával, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
  2. A diót durvára vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, mindezt beleforgatjuk a lencsés masszába. Végül ízlés szerint sóval, borssal, római köménnyel, csilivel fűszerezzük, jól elkeverjük. Fasírtokat formázunk.
  3. Sütőpapírral bélelt, olívaolajjal megkent tepsire fektetjük őket, és 200 Celsius-fokonon 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Félidőben megfordítjuk a fasírtokat, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.
  4. A szószhoz a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, áttörjük, és alaposan elkeverjük a majonézben a citromlével, majd ízlés szerint sózzuk. Vágott káposztával, friss zöldségekkel tálaljuk, igény szerint teljes kiőrlésű vagy gluténmentes zsemlében.

Borítókép: Vidék íze magazin

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.