Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Praktikus

Martha Stewart elárulja, hogyan kelnek életre a fonnyadt zöldségek és az állott élelmiszerek

Az amerikaiak kedvelt háziasszonya, Martha Stewart rengeteg szuper tippet oszt meg követőivel, legyen szó kertészkedésről, takarításról, sütésről vagy főzésről. Most abban segít, hogy ne kelljen lemondanunk olyan élelmiszerekről, amelyek ugyan még nem romlottak meg, de az ízük és a látványuk már nem annyira csábító.

Ha a főzéshez szükséges alapanyagokról, vagy az elfogyasztani kívánt élelmiszerekről van szó, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a frissebb jobb. De ez nem jelenti azt, hogy ki kell dobni azokat a zöldségeket, pékárukat vagy akár csipszeket, amelyek már picit megfonnyadtak, megpuhultak. Martha Stewart útmutatásit követve spórolhatunk és finomakat is ehetünk.

A kissé fonnyadt fűszernövények a hideg vízben magukhoz térnek / Fotó: Shutterstock
A kissé fonnyadt fűszernövények a hideg vízben magukhoz térnek / Fotó: Shutterstock
  • Jeges víz a zöldségeknek

Sokszor előfordul, hogy a szupermarketből hazavitt zöldségek gyorsan megpuhulnak, fonnyadtak lesznek, hiába tesszük egyből a hűtőbe. Ennek az az oka, hogy a hűtőszekrényben száraz hideg van, és így a zöldségben lévő nedvesség gyorsan elpárolog. Ezt megelőzhetjük, ha a zöldségeket nedves papírtörlőbe csomagoljuk, és újrafelhasználható, visszazárható zacskóban tároljuk. Így a zöldek nedvességhez jutnak a papírtörlőből, és tovább frissek maradnak. Ha nem voltunk ilyen elővigyázatosak, jöhet a jeges vizes trükk! Egyszerűen merítsük jeges vízbe a zöldségeket, fűszernövényeket, majd hagyjuk őket megszáradni egy papírtörlőn vagy tiszta konyharuhán.

  • Frissítsük az állott kenyeret gőzöléssel

Nincs annál rosszabb, mint a tegnap még ropogós kenyeret ma puhán majszolni… A jó hír az, hogy egyszerűen újra ropogóssá tehetjük: melegítsük elő a sütőt 230 fokra, majd nedves kézzel simítsuk végig a kenyér héját. Tegyük a forró sütőbe a kenyeret kb. 5 percre. Az idő a kenyér méretétől függően változhat!

  • Újra ropogós lesz a csipsz a légsütőben

Ha a megpuhult csipsz felfrissítéséről van szó, a legjobb, ha az air fryert hívjuk segítségül. A forró levegős sütőben kb. 2-4 percig melegítve a megpuhult burgonya- vagy más zöldségcsipszek újra ropogóssá válnak.

A levegőn megpuhult csipsz újra finom ropogós lesz az air fryerben / Fotó: Shutterstock
A levegőn megpuhult csipsz újra finom ropogós lesz az air fryerben / Fotó: Shutterstock
  • Állott keksz: irány a sütő!

A keksz is ropogósan finom, hiszen puhán olyan érzés beleharapni, mintha kartonpapírt majszolnák… A megoldás? Helyezzük a kekszeket egy rétegben egy sütőlapra, és alacsony hőfokon melegítsük fel 4-5 perc alatt a kekszeket.

  • Az összeállt barna cukorra is van megoldás

A levegőt kapott barna cukor könnyen kemény tömbbé áll össze. Ha a süteménybe, krémekbe azonnal szükségünk van pergő cukorszemekre, hívjuk segítségül a mikrót: tegyük a cukrot egy mikrózható edénybe, fedjük le egy ruhával, és 20 másodpercre tegyük a sütőbe.

Ha van egy kis időnk, egyszerűen csak tegyünk egy fél almát a cukortartó edénybe, és kb. 24 óra alatt a cukor újra puha, jól kezelhető lesz.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.