Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Praktikus

Martha Stewart elárulja, hogyan kelnek életre a fonnyadt zöldségek és az állott élelmiszerek

Az amerikaiak kedvelt háziasszonya, Martha Stewart rengeteg szuper tippet oszt meg követőivel, legyen szó kertészkedésről, takarításról, sütésről vagy főzésről. Most abban segít, hogy ne kelljen lemondanunk olyan élelmiszerekről, amelyek ugyan még nem romlottak meg, de az ízük és a látványuk már nem annyira csábító.

Ha a főzéshez szükséges alapanyagokról, vagy az elfogyasztani kívánt élelmiszerekről van szó, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a frissebb jobb. De ez nem jelenti azt, hogy ki kell dobni azokat a zöldségeket, pékárukat vagy akár csipszeket, amelyek már picit megfonnyadtak, megpuhultak. Martha Stewart útmutatásit követve spórolhatunk és finomakat is ehetünk.

A kissé fonnyadt fűszernövények a hideg vízben magukhoz térnek / Fotó: Shutterstock
A kissé fonnyadt fűszernövények a hideg vízben magukhoz térnek / Fotó: Shutterstock
  • Jeges víz a zöldségeknek

Sokszor előfordul, hogy a szupermarketből hazavitt zöldségek gyorsan megpuhulnak, fonnyadtak lesznek, hiába tesszük egyből a hűtőbe. Ennek az az oka, hogy a hűtőszekrényben száraz hideg van, és így a zöldségben lévő nedvesség gyorsan elpárolog. Ezt megelőzhetjük, ha a zöldségeket nedves papírtörlőbe csomagoljuk, és újrafelhasználható, visszazárható zacskóban tároljuk. Így a zöldek nedvességhez jutnak a papírtörlőből, és tovább frissek maradnak. Ha nem voltunk ilyen elővigyázatosak, jöhet a jeges vizes trükk! Egyszerűen merítsük jeges vízbe a zöldségeket, fűszernövényeket, majd hagyjuk őket megszáradni egy papírtörlőn vagy tiszta konyharuhán.

  • Frissítsük az állott kenyeret gőzöléssel

Nincs annál rosszabb, mint a tegnap még ropogós kenyeret ma puhán majszolni… A jó hír az, hogy egyszerűen újra ropogóssá tehetjük: melegítsük elő a sütőt 230 fokra, majd nedves kézzel simítsuk végig a kenyér héját. Tegyük a forró sütőbe a kenyeret kb. 5 percre. Az idő a kenyér méretétől függően változhat!

  • Újra ropogós lesz a csipsz a légsütőben

Ha a megpuhult csipsz felfrissítéséről van szó, a legjobb, ha az air fryert hívjuk segítségül. A forró levegős sütőben kb. 2-4 percig melegítve a megpuhult burgonya- vagy más zöldségcsipszek újra ropogóssá válnak.

A levegőn megpuhult csipsz újra finom ropogós lesz az air fryerben / Fotó: Shutterstock
A levegőn megpuhult csipsz újra finom ropogós lesz az air fryerben / Fotó: Shutterstock
  • Állott keksz: irány a sütő!

A keksz is ropogósan finom, hiszen puhán olyan érzés beleharapni, mintha kartonpapírt majszolnák… A megoldás? Helyezzük a kekszeket egy rétegben egy sütőlapra, és alacsony hőfokon melegítsük fel 4-5 perc alatt a kekszeket.

  • Az összeállt barna cukorra is van megoldás

A levegőt kapott barna cukor könnyen kemény tömbbé áll össze. Ha a süteménybe, krémekbe azonnal szükségünk van pergő cukorszemekre, hívjuk segítségül a mikrót: tegyük a cukrot egy mikrózható edénybe, fedjük le egy ruhával, és 20 másodpercre tegyük a sütőbe.

Ha van egy kis időnk, egyszerűen csak tegyünk egy fél almát a cukortartó edénybe, és kb. 24 óra alatt a cukor újra puha, jól kezelhető lesz.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.