Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
A medvehagyma nem véletlenül olyan népszerű, hiszen friss levelei fokhagymás, enyhén csípős ízt kölcsönöznek az ételeknek. Ízletes és aromás hozzávalóként salátákhoz, levesekhez, mártásokhoz, szószokhoz vagy tésztákhoz egyaránt felhasználhatod.

Amennyiben a medvehagyma szerelmese vagy, akkor igazi különlegesség lesz számodra a Vidék íze magazin kiváló receptje, amelynek segítségével te is elkészítheted a medvehagymás-krémsajtos fonatot. Ezzel a finom és puha kelt tésztával az egész családot lenyűgözheted, a fázis fotók pedig sokat segítenek, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

Finom, illatos a medvehagymás-krémsajtos fonat / Fotó: Vidék íze magazin
Finom, illatos a medvehagymás-krémsajtos fonat / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a recept a medvehagymás-krémsajtos fonathoz

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1,5 dl tejszín
  • 0,5 dl tej
  • felvert tojás a tetejére

A töltelékhez:

  • 1 nagy csokor medvehagyma, összevágva
  • 20 dkg krémsajt
  • 5 dkg puha vaj
  • fekete bors

Elkészítés:

1. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet. A közepébe kis mélyedést vájunk. Ide morzsoljuk az egy deka friss élesztőt. Rászórjuk a cukrot. Ráöntjük a meglangyosított tejet, húzunk rá egy kis lisztet, és húsz percig hagyjuk felfutni.


2. Ha jól felhabosodott, akkor meglangyosítjuk a tejszínt, odakészítjük a tál mellé. A tál szélére szórjuk a sót, ráöntjük a tejszín felét, és elkezdjük dagasztani, mindig annyi tejszínt adunk még hozzá, hogy közepesen lágy tésztánk legyen. Akkor jó, ha már szépen elválik az edény falától, és buborékok vannak a tésztában.


3. Ekkor két egyforma cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk pihenni. Ha megkelt, lisztezett deszkán az egyik cipót átgyúrjuk, majd nagyon vékonyra kinyújtjuk.


4. A medvehagymát összekeverjük a krémsajttal és a puha vajjal, sóval, tört fekete borssal ízesítjük. Elfelezzük, az egyik felét egyenletesen rákenjük a kinyújtott tésztára. Feltekerjük, mint a bejglit, és átrakjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Ugyanezt megismételjük a másik tésztacipóval és a maradék töltelékkel.

Egy ollóval felülről szeletekre vágjuk a tésztát úgy, hogy az alsó egy-másfél centi egyben maradjon / Fotó: Vidék íze magazin
Egy ollóval felülről szeletekre vágjuk a tésztát úgy, hogy az alsó egy-másfél centi egyben maradjon / Fotó: Vidék íze magazin


5. Nagy ollóval felülről szeletekre vágjuk úgy, hogy az alsó egy-másfél centi egyben maradjon. A szeleteket jobbra és balra kihajtogatjuk. Ismét hagyjuk megkelni. Végül lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A szeleteket a képen látható módon jobbra és balra kihajtogatjuk / Fotó: Vidék íze magazin
A szeleteket a képen látható módon jobbra és balra kihajtogatjuk / Fotó: Vidék íze magazin

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.