Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Desszert

Édes második fogás: lekváros kelt kifli

A kelt tésztás sütemények édesek, foszlósak és puhák. Jól illenek tartalmas levesek után második fogásnak, de kávé mellé reggeliként vagy tízóraiként is fogyaszthatjuk. Most egy őszies ízvilágú receptet hoztunk, próbáld ki, süsd meg akár már a hosszú hétvége alatt!

A kelt tészta elkészítése nem ördöngösség: ugyan picit bonyolultabb, mint egy egyszerű kevert tészta, de néhány sütés után ez is rutinná válhat. Amire figyelj: a felhasználásra kerülő alapanyagokat jóval a használat előtt vedd ki a kamrából, a hűtőből, legyenek szoba-hőmérsékletűek. A hozzáadott tej ideális hőmérséklete 35-37 fok. A lisztet mindig szitáld át, ettől a liszt levegős lesz, jobb hatásfokot érnek el az élesztőgombák. Használj mindig friss, könnyen morzsolható élesztőt vagy jó minőségű porélesztőt. Sok sikert, jó munkát és persze jó étvágyat a végeredményhez!

Lekváros kelt kifli

  • Előkészítés: 40 perc
  • Kelesztés: 1 óra
  • Sütés: 20 perc
Lekváros kelt kifli
Lekváros kelt kifli / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 400 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1,8 dl tej
  • 20 g friss élesztő
  • 80 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 50 g olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • sűrű szilvalekvár

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 1 marék apróra vágott dió

Elkészítés:

  1. Meglangyosítjuk a tejet, hozzákeverünk egy evőkanál kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük, és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a maradék cukrot, az egész tojást, majd a felfutott élesztőt is. Szépen kidagasztjuk a tésztát. Ha már elválik az edény falától, hozzáadjuk az olvasztott vajat is, és azzal is dagasztjuk még pár percig. Lisztezett keverőtálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen fél óráig kelesztjük.
  3. Utána lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk. Egy 4 mm vastag téglalappá nyújtjuk, 10 egyforma négyzetre felvágjuk. Mindegyik tésztadarabra teszünk egy-egy kanál lekvárt. Két szemközti csücsköt egymásra hajtunk középen. Sütőpapíros tepsire tesszük. Letakarjuk, és még 20-25 percig kelesztjük.
  4. Végül lekenjük felvert tojással, megszórjuk durvára vágott dióval, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.