A bukta valahogy eltűnt a háztartásokból és a receptes könyvekből, legalábbis ma már mintha egyre kevesebben készítenék ezt az édességet, és inkább a gyors, kevert sütemények, kekszek uralják a mindennapjainkat. Pedig a buktát sem nagy ördöngősség elkészíteni, sőt ha valaki szokott kalácsokat, fánkot, lángost, azaz kelt tésztákat készíteni, akkor a bukta sem lesz számára bukta.
A bukta igazi retro finomság, ha lekvár vagy íz kerül bele, de akkor is finom lesz, ha picit csavarsz rajta és csokikrémmel töltöd meg a foszlós tésztát. A kisült buktát szórd meg porcukorral és még melegen fogyaszd egy pohár langyos tej kíséretében. Mutatjuk a Vidék íze magazin remek receptjét.
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez és a formázáshoz:
Elkészítés:
Recept és fotó: Vidék íze magazin
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.