Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Desszert

A legédesebb tízórai kávé mellé: diós-marcipános csiga

Ugyan az egészséges táplálkozás hívei joggal tiltakoznak egy ilyen tízórai ellen, most mégis elcsábítunk egy valóban édes kelt tésztás finomságra – talán egyszer megengedhető, hogy a kávéd vagy a teád mellé diós-marcipános csigát fogyassz.

Bár a marcipán ünnepi hangulatot sugall, ezt a nagyon finom csigát bármelyik nap elkészítheted. Édes, krémes, puha – tökéletes, ha valami igazán különlegesre vágysz, de mégsem szeretnél órákat tölteni a sütéssel.
 

Jól néz ki, és finom is – kell ennél több? / Recept és fotó: Vidék íze
Jól néz ki, és finom is – kell ennél több? / Recept és fotó: Vidék íze

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 dl langyos tej
  • 2 dkg friss vagy 1 csomag szárított élesztő
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 db tojás
  • 8 dkg méz
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 kk. őrölt fahéj

A töltelékhez:

  • 10 dkg marcipán
  • 4 ek. baracklekvár
  • 10 dkg rumba áztatott mazsola
  • 5 durvára vágott dió

Az öntethez:

  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek. citromlé

Elkészítés:

  1. Összekeverjük a lisztet az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd robotgép segítségével körülbelül 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen megkelesztjük.
  2. A marcipánt apróra vágjuk és robotgéppel összedolgozzuk a baracklekvárral. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  3. A tésztát lisztezett munkafelületre tesszük, átgyúrjuk. Kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel. Rászórjuk a mazsolát és a diót. Hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, és két centi széles darabokra vágjuk. Belefektetjük a kipapírozott tepsibe, hagyjuk 20 percet pihenni. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső módozaton) 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, a mázat összekeverjük és meglocsoljuk vele a csigákat.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.