Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Desszert

A legédesebb tízórai kávé mellé: diós-marcipános csiga

Ugyan az egészséges táplálkozás hívei joggal tiltakoznak egy ilyen tízórai ellen, most mégis elcsábítunk egy valóban édes kelt tésztás finomságra – talán egyszer megengedhető, hogy a kávéd vagy a teád mellé diós-marcipános csigát fogyassz.

Bár a marcipán ünnepi hangulatot sugall, ezt a nagyon finom csigát bármelyik nap elkészítheted. Édes, krémes, puha – tökéletes, ha valami igazán különlegesre vágysz, de mégsem szeretnél órákat tölteni a sütéssel.
 

Jól néz ki, és finom is – kell ennél több? / Recept és fotó: Vidék íze
Jól néz ki, és finom is – kell ennél több? / Recept és fotó: Vidék íze

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 dl langyos tej
  • 2 dkg friss vagy 1 csomag szárított élesztő
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 db tojás
  • 8 dkg méz
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 kk. őrölt fahéj

A töltelékhez:

  • 10 dkg marcipán
  • 4 ek. baracklekvár
  • 10 dkg rumba áztatott mazsola
  • 5 durvára vágott dió

Az öntethez:

  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek. citromlé

Elkészítés:

  1. Összekeverjük a lisztet az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd robotgép segítségével körülbelül 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen megkelesztjük.
  2. A marcipánt apróra vágjuk és robotgéppel összedolgozzuk a baracklekvárral. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  3. A tésztát lisztezett munkafelületre tesszük, átgyúrjuk. Kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel. Rászórjuk a mazsolát és a diót. Hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, és két centi széles darabokra vágjuk. Belefektetjük a kipapírozott tepsibe, hagyjuk 20 percet pihenni. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső módozaton) 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, a mázat összekeverjük és meglocsoljuk vele a csigákat.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.