Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Érdekességek

Mestercukrász: ők jutottak az elődöntőbe, ezek voltak a legdurvább bakik!

A Mestercukrász – az édesszájú Konyhafőnök negyedik adásában a játékosoknak egyszerre kellett megtéveszteniük a zsűritagok szemét és elkápráztatniuk őket az édes ízekkel. Az elődöntőbe jutás napjának első feladatában a versenyzőknek minden képzelőerejükre szükségük volt, hiszen nem csupán egy finom desszert megalkotását várták tőlük, annak úgy is kellett kinéznie, mint egy olyan ételnek, amit reggelire, ebédre vagy vacsorára megennének.

„Ez már művészet és nem cukrászat, itt már nagyon fontos a kézügyességetek” – vezette fel a 120 perces feladatot Joci séf.

Roland egy becsapós szusitállal, a pizzaszakácsként dolgozó Ádám nem meglepő módon pizzaimitációval próbálta a zsűri kegyeibe lopni magát. Dodi, szintén az olasz vonalon maradva „spagettit” készített, Zsüli egy angol reggelit tálalt, Zsizsi pedig „rántott hússal” szállt versenybe.

Zsüli angol reggelije ( Fotó: RTL Magyarország/Tulok András)
Zsüli angol reggelije ( Fotó: RTL Magyarország/Tulok András)

A feladatot Zsüli teljesítette a legjobban, így a második fordulóban – ahol egy újhullámos, „törésvonal” torta elkészítése volt a feladat – könnyítésként igénybe vehette Balázs séf segítségét a torta megtervezésében. A hátráltatás sem maradt el, ami ebben az esetben azt jelentette, hogy egy játékostársának Zsüli vásárolt be a piactéren. A lány Zsizsit szerette volna nehéz helyzetbe hozni, ráadásul olyan alapanyagokat választott, amik nem passzolnak egymással.

A 180 perces feladat végén a zsűri mégis úgy ítélte meg, hogy Zsizsi hátráltatása igazából előny volt, a lány ugyanis a séfek véleménye szerint a maximumot hozta ki a rendelkezésére álló alapanyagokból. Kevésbé volt szerencsés Dodi, aki nagyot akart villantani, azonban a kóstolásnál süteménye a kukában végezte.

Ezúttal Dodi és Ádám lettek veszélyzónások, és végül, a zsűri döntésének értelmében Dodi számára ért véget a verseny.

Óriási cukrász bakik: ezek voltak a versenyzők legnagyobb bakijai!

Míg Zsülinek a panna cottával gyűlt meg a baja, Roland és Ádám az airbrush-sal szenvedett.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.