Gondolom, már mindenki beszerezte a grillezéshez szükséges eszközt, de aki várt eddig, és még nem vásárolt, az olvassa el ezt a kis figyelemfelkeltőnek szánt pár sort. Aki meg már vásárolt, hasonlítsa össze a leírtakkal. A lehető legegyszerűbben megtudhatjuk, hogy milyen a minősége a kiszemelt darabnak. Emeljük fel a fedelét, és máris kiderül. Nehéz, avagy sem? Általában a nehéz a jobb. Alumínium ötvözet helyett inkább acélból készített sütőket válasszunk.
Egy barátom a neves hipermarket mindenre kiterjedő reklámanyagának hasábjairól szemezgetve, egy rendkívül kitűnő ajánlatnak nem ellenállva, egy hipermodern készüléket magához ragadva, persze késésben és estére vendégeket várva (köztük engem is), hazarohant. Dobozt feltépve, a grillsütőt szinte pillanatok alatt, cirka 3 óra 40 perc alatt összeszerelve, zihálva, megtörve, nevetség tárgyát képezve, 2 marék megmaradt alkatrészt szemlélve, mindenféle oda nem illő szavakat ismételve, a garázs előtt összeroskadva, épp lemondani készült a vacsorát. Végül a vacsora mégis megszületett. A dolog pikantériája, hogy még kétszer sütött benne, és az izzó szén kiégette az alumíniumötvözet alját, és alul kipotyogott. Szóval jobb a nehéz acél, mint a könnyű aluminium…
Az sem mindegy, milyen a rács, amin sütünk. A nikkelezett rács könnyen tisztítható, és nem is rozsdásodik. A lehető legfontosabb a választáskor, hogy gázsütős, lávaköves vagy faszenes készüléket vegyünk-e. Aki a gyors megoldásokat kedveli, nem szeret sokáig időzni a sütéssel, és többnyire felindulásból, hirtelen dönt a vacsora grillen készült mivoltáról, annak a gázgrillt ajánlom. Gyors, és nem koszolja össze magát az ember, viszont az elkötelezetteknek csak a faszenes grillt javaslom. Kicsit tovább tart a begyújtása, mint egy gombnyomás, de lehet variálni, a különböző fából származó szenek más aromájúak. A brikett például rendkívül sokáig tartja a hőt. Egyedi tulajdonsága, hogy a szénre friss fűszereket dobva (rozmaring, kakukkfű...) rendkívüli ízt és illatot kölcsönöz a felette sütött húsnak vagy más süldögélő ételne. Ha desszertet vagy gyümölcsöt készítünk, jó rá a fahéj, a kardamom, a vanília, stb. Szóval, mindenki döntsön belátása szerint.
Ez a grillezett kukorica kitűnő köretnek vagy előételnek. Pálcát beleszúrva, vendégeink ehetik a jégkrémhez hasonlóan.
Hozzávalók 4 személyre:
4 cső kukorica
2 evőkanál mustár
16 szelet bacon
Elkészítés:
1. A kukoricát megtisztítjuk, kb. 10-15 percet főzzük.
2. Lecsöpögtetjük, kihűtjük.
3. A kukoricacsöveket négybe vágjuk, a bacon szeleteket megkenjük vékonyan a mustárral, majd a kukoricacsövekre tekerjük.
4. Közepes hőmérsékletű grillen (faszén), de lehet elektromos is, folyamatosan forgatva szép pirosra grillezzük.
Grillezett húsokhoz szenzációs kísérő lehet friss salátákkal kiegészítve!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.