Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Az olaszok nagy része reggel, délben, este a náluk megszokott 3-4 kávés italból választ. Nézzük meg, mit lehet kezdeni akkor, ha van egy kis időnk kísérletezni.

Arról már szó volt, hogy az olaszok a tejet azért habosítják, gőzölik, hogy krémes, homogén tejhab kerüljön a kávé tetejére - és nem utolsó sorban többnek lássék, mint amennyi a tényleges űrtartalom. A kávé és a tej íze kitűnően illik egymáshoz. Ha betérünk egy magyar, belvárosi kávézóba, gyakran látjuk, hogy a szürcsölgetett italok háromnegyede tej.

A tejhabot sokféle italhoz használhatjuk
A tejhabot sokféle italhoz használhatjuk

De ne gondoljuk, hogy a tejhab és a kávé nem bír el egyéb kiegészítőket! Néztünk már csokis változatokat, sőt narancssziruppal is próbálkoztunk.

Eperszirup tejhabbal
Eperszirup tejhabbal

Eheti italunkat az eper ihlette. Szirupok minőségét próbáltuk összehasonlítani; így találtunk rá egy Bologna közeli cég eperszirupjára. A sűrű, gyümölcsdarabokat is tartalmazó szirup kerüljön a kis pohárka aljára. 5-10 ml elegendő a kívánt ízek eléréséhez. Erre önthetjük a szokásos (már leírt módon) elkészített tejhabot. Annyi helyet hagyjunk a pohárban, hogy a kávé is beleférjen.

Minden ilyen italt ajánlott pohárban elkészíteni, mert a rétegek jól elkülöníthetőek, és így látványos italt nyerhetünk. A kávét lassan öntsük a pohárba, esetleg használjunk egy kis kanalat, melyre rácsorgathatjuk a kávét a kiöntőből. Ha tehetjük, melegítsük fel a kiöntőt, melybe a kávét főzzük, hogy a kávé minél forróbb legyen.

Én egy frissen sült almás táskával fogyasztottam, és bár számomra a csupasz eszpresszó a kávés italok királya, azért ezt is érdemes volt kipróbálni. Ne feledjük, hogy mindig érdemes jó minőségű alapanyagokat vegyíteni, így már az is élmény, ha az ízek nem keverednek, hanem elkülönülve találkozunk velük.

A kész ital mellé jól esik egy almás táska
A kész ital mellé jól esik egy almás táska

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.