Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt
Vadas marha
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Tárkonyos csirkeraguleves
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-csirkemell
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Az olaszok nagy része reggel, délben, este a náluk megszokott 3-4 kávés italból választ. Nézzük meg, mit lehet kezdeni akkor, ha van egy kis időnk kísérletezni.

Arról már szó volt, hogy az olaszok a tejet azért habosítják, gőzölik, hogy krémes, homogén tejhab kerüljön a kávé tetejére - és nem utolsó sorban többnek lássék, mint amennyi a tényleges űrtartalom. A kávé és a tej íze kitűnően illik egymáshoz. Ha betérünk egy magyar, belvárosi kávézóba, gyakran látjuk, hogy a szürcsölgetett italok háromnegyede tej.

 

A tejhabot sokféle italhoz használhatjuk
A tejhabot sokféle italhoz használhatjuk

 

De ne gondoljuk, hogy a tejhab és a kávé nem bír el egyéb kiegészítőket! Néztünk már csokis változatokat, sőt narancssziruppal is próbálkoztunk.

 

Eperszirup tejhabbal
Eperszirup tejhabbal

Eheti italunkat az eper ihlette. Szirupok minőségét próbáltuk összehasonlítani; így találtunk rá egy Bologna közeli cég eperszirupjára. A sűrű, gyümölcsdarabokat is tartalmazó szirup kerüljön a kis pohárka aljára. 5-10 ml elegendő a kívánt ízek eléréséhez. Erre önthetjük a szokásos (már leírt módon) elkészített tejhabot. Annyi helyet hagyjunk a pohárban, hogy a kávé is beleférjen.

Minden ilyen italt ajánlott pohárban elkészíteni, mert a rétegek jól elkülöníthetőek, és így látványos italt nyerhetünk. A kávét lassan öntsük a pohárba, esetleg használjunk egy kis kanalat, melyre rácsorgathatjuk a kávét a kiöntőből. Ha tehetjük, melegítsük fel a kiöntőt, melybe a kávét főzzük, hogy a kávé minél forróbb legyen.

Én egy frissen sült almás táskával fogyasztottam, és bár számomra a csupasz eszpresszó a kávés italok királya, azért ezt is érdemes volt kipróbálni. Ne feledjük, hogy mindig érdemes jó minőségű alapanyagokat vegyíteni, így már az is élmény, ha az ízek nem keverednek, hanem elkülönülve találkozunk velük.

 

A kész ital mellé jól esik egy almás táska
A kész ital mellé jól esik egy almás táska

 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.