Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szeretnél tökéletes rizottót készíteni? Olyat, amit egy olasz is annak nevezne, ha kóstolná? Nézzük, mire kell figyelned!

Az olaszok egyik hagyományos fogását az előétel (antipasto) után és a főétel (secondo piatto) előtt, első fogásként (primo piatto) fogyasztják.

Rizottó, az első főétel
Rizottó, az első főétel

A rizs


Rizottó készítésekor három rizsfajta, a carnaroli, a baldo és a legkedveltebb, az arborio közül választhatsz. Ez utóbbi nagy szemű fajta, melyet a gondos főzés után húzzunk félre a tűzről, és lefedve hagyjuk állni, hogy puhuljon.

A főzés


Az egyik alapszabály, hogy nem vízben kell főzni! Pici vaj és olívaolaj keverékén pirítsunk meg némi hagymát, majd szórjuk rá a rizst. Kevergetve hagyjuk felhevülni, de ne engedjük hogy letapadjon, elszíneződjön, leégjen! Ezután locsoljunk rá egy löttyintés száraz fehérbort, és kb. ½ merőkanálnyi zöldségleves-alaplét. Várjunk, amíg ezt beissza, majd még kétszer-háromszor locsoljuk meg a lével, így a szemek lassan puhára főnek. Egy pici vajat, sőt, reszelt parmezánt is elkeverheünkt benne, így lesz krémes állagú. Ezután tovább fűszerezhetjük, illetve dúsíthatjuk hússal, tenger gyümölcseivel, zöldségekkel...

Rizottó
Rizottó

Rizsből mindent...rizses desszertek! >>>

A rizottó és a magyar rizses hús állagra, ízre, de még az összetevőit tekintve sem azonos, csak hasonló. Ugyanakkor jól elkészítve a maga nemében mindkettő ízletes!

A legtöbb rizottórecept fontos hozzávalója a fehérbor, ami legyen száraz, és főzés előtt mindenképpen melegítsük fel!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.