A fővárostól északra fekvő Dunakanyar szemet gyönyörködtető tájai, valamint finom és különleges ételei miatt is kedvelt úti cél a turisták körében.
Kirándulásunk első állomása Szentendre, melynek sajátosan mediterrán hangulata az elmúlt évszázadok során alakult ki. A törökök kiűzése után a magyarok mellett szerb, dalmát, szlovák, német és görög telepesek népesítették be a várost. Ez a sokszínűség jellemzi a település gasztronómiáját is: kóstolhatunk itt pljeskavicát, souvlakit (magyarul rablóhús) vagy akár dolmát (töltött szőlőlevél) is.
Utunkat komppal folytatjuk a Szentendrei-szigetre. Ha szerencsések vagyunk, éppen eperszüret idején érkezünk, amikor az apró települések főutcáin helyi asszonyoktól vásárolhatjuk meg az illatos gyümölcsöt. A szamócatermesztés központja immár 150 éve Tahitótfalu. A kedvező fekvésű szigeten közvetlen, teljes napfény éri az epret, amit a legnagyobb szárazságban is könnyen megöntözhetnek a termesztők a talajvíz viszonylagos magassága miatt.
A szigetet elhagyva Dunabogdány felé vesszük az irányt, ahol feltétlenül meg kell kóstolni a pisztrángot. A Duna-parti Siesta Café sajátossága, hogy gyakorlatilag egyetlen alapanyagra (jelen esetben a pisztrángra) épít. Egyhangú ételekről azonban szó sincs, hiszen a konyhán igen változatosan készítik el a halat.
Ez a csodás régió még számos gyöngyszemet tartogat. Gondoljunk csak Visegrádra, Esztergomra vagy Vácra. Megannyi pompás helyszín királyi fogásokkal és mesébe illő desszertekkel.
A váci és a város környéki termelők minden friss zöldségeket, gyümölcsöket, saját készítésű pékárukat, tejtermékeket, lekvárt, mézet árulnak a Dunakanyar központjaként is ismert településen, a Püspöki palotánál.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.