Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Puncstorta  recept
Puncstorta
MME15

Mit együnk a Dunkanyarban? Gasztrotúra Szentendrétől Vácig

Ezúttal ízélményekben gazdag kirándulásra invitálunk a Dunakanyarba, ahol a kilátástól a lélek, az ételektől a test is jóllakik!
Településről településre

A fővárostól északra fekvő Dunakanyar szemet gyönyörködtető tájai, valamint finom és különleges ételei miatt is kedvelt úti cél a turisták körében.

Kirándulásunk első állomása Szentendre, melynek sajátosan mediterrán hangulata az elmúlt évszázadok során alakult ki. A törökök kiűzése után a magyarok mellett szerb, dalmát, szlovák, német és görög telepesek népesítették be a várost. Ez a sokszínűség jellemzi a település gasztronómiáját is: kóstolhatunk itt pljeskavicát, souvlakit (magyarul rablóhús) vagy akár dolmát (töltött szőlőlevél) is.

Pisztrángozzunk!

Utunkat komppal folytatjuk a Szentendrei-szigetre. Ha szerencsések vagyunk, éppen eperszüret idején érkezünk, amikor az apró települések főutcáin helyi asszonyoktól vásárolhatjuk meg az illatos gyümölcsöt. A szamócatermesztés központja immár 150 éve Tahitótfalu. A kedvező fekvésű szigeten közvetlen, teljes napfény éri az epret, amit a legnagyobb szárazságban is könnyen megöntözhetnek a termesztők a talajvíz viszonylagos magassága miatt.

A szigetet elhagyva Dunabogdány felé vesszük az irányt, ahol feltétlenül meg kell kóstolni a pisztrángot. A Duna-parti Siesta Café sajátossága, hogy gyakorlatilag egyetlen alapanyagra (jelen esetben a pisztrángra) épít. Egyhangú ételekről azonban szó sincs, hiszen a konyhán igen változatosan készítik el a halat.

Ez a csodás régió még számos gyöngyszemet tartogat. Gondoljunk csak Visegrádra, Esztergomra vagy Vácra. Megannyi pompás helyszín királyi fogásokkal és mesébe illő desszertekkel.

Püspöki piac

A váci és a város környéki termelők minden friss zöldségeket, gyümölcsöket, saját készítésű pékárukat, tejtermékeket, lekvárt, mézet árulnak a Dunakanyar központjaként is ismert településen, a Püspöki palotánál.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.