Sajnos csak most tudtuk felköszönteni Árpi-babát, mivel a fiatalúr bátyjával Zsebi-babával, szüleivel és nagyszüleivel Velencén múlatta az időt, Ká és én pedig szinte minden este a kis házban szereltünk. Pontosabban még most is dolgozunk, de mit tehetünk? Ilyen egy lakásfelújítás... az ember azt gondolja, hogy 3 hét alatt kész lesz, majd amikor észbe kap, már 3 hónapja robotol megállás nélkül. Szerencsére Árpi nem vette zokon a csúszást, s így remek hangulatban telt az ünnepség.
Még hónapokkal korábban vásároltam egy leszámolós keresztszemes készletet, amelyet úgy terveztem, Árpi születésnapjára épp ki tudok majd varrni. A képen három (őr)angyalka látható ezüstös szárnyakkal, hófehér ruhában, aranyszálakkal a hajukban és aranyos-csillámos glóriával a fejük tetején. Hamar el is készültem vele, s Ká-val rohantunk a keretezőhöz, hogy a nagy napra készen legyen. Egyszerű fa keretet és csillogásmentes üveget választottunk, s az eredmény nagyon szép lett. S hogy miért pont kis angyalok? Természetesen azért, hogy vigyázzanak Árpi-babára.
Árpi a Rák jegyében született, és nemcsak gyönyörű, de nagyon okos kisfiú is. Nap-jegyéhez hűen nagyon jó étvágyú, mosolygós és szereti a társaságot. Amikor a nagyra nyitott, őszinte, tiszta kék szemeivel rámcsodálkozik mindig elgondolkodom azon, vajon miért nem látni a felnőttek szemében ilyen tisztaságot? Hova tűnik az őszinte mosoly a gyermekek arcáról miközben felnőnek?
A kis Árpád nagyon örült a képnek. Pufók kezében (szülői segítséggel) ide-oda forgatta, és érdeklődve nézegette az angyalkák búzaszőke hajában csillogó aranyszálakat. Mindig erre a pillanatra gondoltam, amikor esténként fáradtan ugyan, de nekiálltam a varrásnak. Hogy örömet okozhatok vele egy kisfiúnak, akit nagyon-de nagyon szeretek.
A Habos eperszeletet Anyával sütöttük. Nemcsak azért, mert így Ká-val nem kellett a fél városon átrángatnunk a süteményt, hanem azért, mert a legjobb recepteket így tudom elsajátítani, s közben még jókat beszélgethetünk is.
Hozzávalók: 42 dkg liszt, 28 dkg vaj, 14 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 tojás sárgája, reszelt citromhéj+lé, 1-2 kanál tejföl, só, sütőpor, 1/2 kupica rum.
A tetejére: 1 kg eper, 10 dkg összetört piskóta, 3 tojás fehérje, 20 dkg cukor.
Elkészítés:
0. Megtisztítjuk az epret.
1. Összegyúrjuk az alábbi hozzávalókat a következő sorrendben: liszt + sütőpor + csipet só + reszelt citromhéj + apróra vágott vaj + vaníliás cukor + cukor + 3 tojássárgája + 1-2 kanál tejföl + 1 evőkanál rum. A tésztát gyorsan kell összegyúrni, különben az olvadt vajtól ragacsos lesz!
2. Kibélelünk egy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral, beletesszük a kinyújtott tésztát, megszurkáljuk és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
3. Amíg a tészta sül, a tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a 20 dkg cukrot és néhány percre a hűtőbe tesszük (hogy nehogy összeessen).
4. A babapiskótát egy zacskóba tesszük és nyújtófával porrá törjük.
5. Kiszedjük a sütőből a félig sült tésztát, rászórjuk a babapiskóta-port, azon szétterítjük az epret, majd a keményre vert habot.
6. A süteményt visszatesszük a sütőbe, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.