Puncstorta  recept
Puncstorta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Újabb örömteli hírt kell megosztanom veletek: a tesóm mindenféle tudományos diéta és csodaszerek nélkül kb. 15 kilót fogyott az elmúlt 3 hónap alatt. Úgy néz ki, mint egy 20 éves kölyök - pedig idén nyáron lesz 36. Azt hiszem, mi, nők, példát vehetünk kitartásból, akaraterőből és küzdeni akarásból - róla.

Persze, akinek ne inge, ne vegye magára, véletlenül sem szeretnék megbántani bárkit is, mindössze csak büszke vagyok a bátyámra. Tudom, milyen utálatos és kegyetlen dolog fogyókúrázni és a mérleg nyelvét lesve abban reménykedni, hogy hamarosan olyan emberré válhatunk, amilyenek hosszú ideje szeretnénk lenni. Ő pedig nem vásárolt könyveket, nem olvasott nagy eredményekkel kecsegtető csodadiétákat, sőt cellulitisz krémet sem vett, hanem neki állt, és letolta magáról a felesleget. Hogyan? Hát, erről talán Szilvit vagy őt magát kéne megkérdezni, de ahogy nekem mesélte, rém egyszerűen. Az étrendjében minimálisra csökkentette a szénhidrátokat (kenyérfélék, liszt, tésztafélék), illetve a rizst és a burgonyát. Reggelente csupán egy vékony szelet rozskenyeret engedélyezett magának, a nap hátralévő részében pedig zömmel párolt, főtt vagy nyers zöldségeket, és párolt/grillezett/főtt húsokat evett. Szilvi mellett Anya is besegített a főzésbe, az eredmények pedig hamar megmutatkoztak. A tesóm emellett minden este 20 percet futott és ha jól tudom, egy héten 3x edzett is.
Nem tudom, hány vállalkozó kedvű fogyózó olvassa a blogunkat, de bízom benne, hogy sokan kedvet és hitet kapnak ettől a teljesen hétköznapi, mégis említésre méltó hírtől. :-)))))))

Ká teljesen le van nyűgözve a bátyám "átalakulásától", és megkért, hogy készítsek én is olyan ételeket, amiktől garantáltan nem hízunk, sőt...
Sült lazac pirított gombás körettel
Hozzávalók: 40 dkg csiperke gomba, 1 csomag újhagyma, 1 paprika, kevés olívaolaj, só, bors, grillfűszer, 2 db lazac filé
Elkészítés:
1.) A lazac filéket besózzuk, borsozzuk, esetleg egy kis halfűszerrel ízesítjük, és egy teflonban kevés olívaolajon néhány perc alatt pirosra sütjük.
2.) A gombát, az újhagymát és a paprikát megtisztítjuk, felszeleteljük. Egy teflonba kevés olíva olajat öntünk, és beleszórjuk a zöldségeket. Megszórjuk grill fűszerrel, és puhára pároljuk őket. (Mivel a gomba levet ereszt, nem is kell semmi más folyadékot önteni hozzá.)
3.) A halat végén a zöldségek mellé tesszük, és átmelegítjük, ha kihűlt volna, majd mindent frissen, forrón tálalunk. Nagyon gyorsan elkészül, könnyű és finom ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Gombás-kukoricás-csirkés jégsaláta
Hozzávalók: 1 üveg bébi kukorica, 30 dkg csirkemell, 6 csiperke gomba, 1 jégsaláta, olívaolaj, grillfűszer, só, bors
Elkészítés:
1.) A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, besózzuk, megszórjuk grillfűszerrel, és egy teflonban kevés olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk
az megtisztíttott és felszeletelt gombát és a hasábokra vágott bébi kukoricát. Addig pirítjuk, míg a hús ropogós, a gomba pedig puha lesz.
2.) A jégsalátát megmossuk, lecsepegtetjük, és darabokra tépkedjük. Egy nagy tálba szórjuk, és ha a húsos keverék kihűlt, hozzákeverjük. Pici olívaolajjal meglocsoljuk és az egészet alaposan összekeverjük. Azonnal fogyasztható könnyű, önálló fogásként is szuper saláta. (A képen még az összekeverés előtti fázisban van a saláta. :-))

Lazac sült répás körettel
Hozzávalók: 2 lazacfilé, só, bors, halfűszer, olívaolaj, 5 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 1 kis csomag zöldborsós-kukoricás-paprikás (fagyasztott) zöldségkeverék
Elkészítés:
1.) A lazacfiléket besózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kis halfűszerrel és kevés olajon mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük.
2.) A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megpucolt, karikákra vágott sárgarépát, megszórjuk grillfűszerrel, és pirítani kezdjük. Idővel felönthetjük egy kis vízzel, hogy egészen puha legyen minden, de fontos, hogy végül a lé mind elpárologjon. Megsózzuk a pirított répát, és hozzáadjuk a felolvasztott zöldségkeveréket. Alaposan összekeverünk mindent, pici olívaolajjal meglocsoljuk, és jól átmelegítjük. A sült hallal együtt tálaljuk.

Cukkínis-lecsós tésztasaláta
Hozzávalók: 30-35 dkg csirkemell, 2 kisebb cukkini, 3-4 paradicsom, 1 hagyma, 50 dkg penne , só, bors, olívaolaj, bazsalikom, oregánó
Elkészítés:
1.) Megtisztítjuk és kockára vágjuk a hagymát, paradicsomot, cukkínit és a csirkemellet. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a csirkemellet, sóval, borssal ízesítjük és megpirítjuk. Eztán hozzáadjuk a paradicsomot és a cukkínit. Megszórjuk oregánóval és bazsalikommal és puhára főzzük az egészet.
2.) A tésztát forró, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és egy mély tálba tesszük.
3.) A lecsós hússal összekeverjük a tésztát, és azonnal tálaljuk.

S most elárulom a mi kis titkunkat: Ká ugyan nem sportol - ha csak a napi 1 órás esti sétánkat nem lehet annak nevezni -, de a héten ilyen és ehhez hasonló ételeket evett délben és este. Ha édességre vágyott, zsírszegény túróba kevertem neki különféle (fagyasztott-felolvasztott) erdei gyümölcsöket. Az eredmény pedig nálunk sem maradt el: 1 hét/-2 kg.:-)))
A Babával nagyon büszkék vagyunk rá, és persze a bátyámra is.
Bravo minden sikeres fogyózónak! :-))

Morzsáló fórum >>>

A Morzsáló korábbi részeiből itt olvashatsz >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.