Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Ma reggel riadtan vettem észre, hogy már január közepe van, és még nem írtam egyetlen naplóbejegyzést sem az új évben. A kisgyerekes anyukák talán megértenek: az egész napos babaellátás mellett valahogy összefolynak a napok. Csak arra koncentrálok, hogy mikor jön a védőnő, mikor megyünk oltásra, milyen gyümölcsöt / zöldséget nem evett még Dorka, és hogy a mínuszokban kimehetünk-e sétálni, vagy jobb, ha bent maradunk a cudarabb időkben, mint például ma, amikor csak négykézláb tudnám feltolni a babakocsit a dombon.

Dorka hajója
Dorka hajója

Persze, ez viccnek is rossz. Ha nagyon nyúlós idő van, és jegesek az utak, általában bent maradunk, begyújtjuk a cserépkályhát, és különféle játékokkal múlatjuk az időd. Dorka nagyon szereti a bábszínházat. No, nincs igazi bábszínházunk, sem bábjaink, csak egy rögtönzött változat: apró plüssállatokkal szórakoztatom őt, többnyire Gryllus Vilmos vagy Halász Judit gyerekdalaira. A legjobban azt szereti, ha az állatok nemcsak táncolnak, de közben el is bújnak, majd váratlanul fel-felbukkannak valamilyen váratlan helyen. Ilyenkor Dorka hangosan sikongat, és gurgulázva kacagni kezd. A legbitangabb állata egy szivárványszínű macska, aki Titusz névre hallgat, Ká öreg macskája után. Titusz ugyanis nem csupán a kiságy rácsain ugrál, hanem ráugrik Dorka hasára, megpuszilja az orrocskáját, és még az is előfordul, hogy bebújik a párnája alá. Hiába, a macskák már csak ilyen szeszélyesek és pajkosak, de azért azt ők is tudják, hogy egy ilyen pici babának éjjel aludnia kell, így amikor eljön az idő szépen mindenki a helyére vonul, és nyugovóra tér. :-)

A Bábszínház egyik fellépője
A Bábszínház egyik fellépője

A karácsonyunk csodaszépen telt. Dorka el volt ragadtatva az ezernyi színben csillogó karácsonyfától, és le sem vette a szemét a színes izzósorok fényében fénylő díszekről. El sem tudtunk mozdulni vele a fa mellől, annyira lekötötte őt a látvány, így aztán gondoltunk egyet, és a kiságyát a fa közelébe húztuk, hogy egész nap gyönyörködhessen benne.
A legkedvesebb karácsonyi ajándéka egy műanyag kis hajó lett, amelyben különféle állatok üldögélnek:
Rozmár Úr - a Kapitány, Zöld Fickó - a bohókás csikóhal, Némó - a narancssárga bohóchal, Pepe - a piros rákocska, és a Lila Polip.

A legénység tagjai
A legénység tagjai

Dorka azóta, hogy megkapta, minden este velük fürdik. Az állatok persze hamar kiborulnak a kicsi, de aktívan rúgkapáló babalábak mellett, és a legénység a habokban hánykolódik, de ez senkit nem zavar. Sőt, ettől izgalmas csak igazán a játék, hiszen nem lehet tudni, hogy a zöld csikóhal, a narancssárga kishal vagy a piros rákocska kerül-e elő?

A Zöld Fickó
A Zöld Fickó

Szóval, eddig is nagy élmény volt a babafürdetés, de most vált csak igazán izgalmassá...:-))))))

Dorka nyakig a habokban
Dorka nyakig a habokban

Az ünnepi ételek jól sikerültek, a meglepetéseink is szépen célba értek, ám a képeink nagyon gyatrára sikerültek. Ká - mint szigorú, és a csöpp kislányát féltő apa -, mindenkit letiltott a vakuval való fényképezésről, mondván, az árt a kicsi szemének. Ennek viszon az lett az eredménye, hogy a képek 98 %-a homályos és sötét lett, mondhatni, használhatatlan.
Hiába, bele kell jönnünk még a családos ünnepségek lebonyolításába.

Hajmosás után, altatás előtt
Hajmosás után, altatás előtt

Addig viszont marad a móka, és a kacagás, no és a hajókázás. Hétvégén nagy sütés-főzés lesz nálunk, utána jövünk a receptekkel... :-))

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.