Puncstorta  recept
Puncstorta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Péntek estétől vasárnapig a Balatonon voltunk: Ká, Dorka, Anya, Apa és én. A nagybátyáméknak van itt egy pici nyaralója, és minden évben meghívnak nyáron, hogy pihenjünk náluk néhány napot. Fura volt belegondolni, hogy utoljára két éve "magunkban" jártunk itt.

Dorka egyik kedvence - az újhagyma
Dorka egyik kedvence - az újhagyma

Azon a nyáron sokat álmodoztunk arról, hogy majd talán nemsokára nekünk is lesz gyerekünk, és majd babakocsival, labdával és mindenféle cuki játékkal lesz telepakolva az autó, amikor ide jövünk...
És most itt vagyunk. Van egy édes kislányunk, és igazi szülőkké váltunk. Gyerekholmikkal megpakolva utazunk, és reggel gyerekkacajra ébredünk. A nagyszülők is nagyon boldogok, mivel egész nap Dorkával lehetnek, a kicsi pedig nagyon élvezi a nagy, családi zsivajt.

Az idő remek, egész nap hétágra süt a nap. Igaz, tegnap előtt hatalmas vihar volt éjszaka, csak úgy kopogott a jég a redőnyökön, de nem bántuk, mert utána olyan jól lehűlt a levegő, hogy mindannyian 10-ig aludtunk. :-) Dorkának lehoztunk egy pici, felfújható medencét, amit felállítottunk a teraszon, így ha esik, ha fúj, minden nap tud pancsolni egy kicsit.

Dorka fürdőzik
Dorka fürdőzik

Rengeteg a gyerek a környéken, így mindig van társaságunk. A strand tele van, ez az első olyan Balaton parti város, ahol idén "tömeget" látunk. Persze, ez nem ugyanaz a tömeg, ami gyerekkoromban jellemezte a Balatont, de azért megvan a hangulata. A sétálóutca a parton tömve van, csakúgy, mint a lángosos és hekkes büfék.

Balatonfenyves - parti sétány
Balatonfenyves - parti sétány

Az ételek árát azért rendesen megkérik. Döbbenetes például, hogy egy pizzériában / étteremben négy főre kb. 4500-5500 Ft-ot fizet az ember egy átlagos vacsoráért, ám ha hekkezni akarunk, legalább 7000 Ft-ra leszednek a legegyszerűbb büfében is. Ahol ugye nincs szép asztal, sem teríték, csak koszos fapadok, papírtálcák és műanyag evőeszközök. Ezzel nem is lenne baj, hiszen a hekkezés így az igazi, ettől "balatoni". De azért az ára - szerintem - húzós. Lehúzós. :-))))

Balatoni büfék
Balatoni büfék


Ínycsiklandó frissensültek
Ínycsiklandó frissensültek

Az sem marad éhen, aki nem szereti a halat... hiszen minden nagyobb büfében árulnak sülteket, pizzát, hamburgert és főtt kukoricát. Az illatok mennyeiek, és aki nem vacsorázni indult el a partra, előbb-utóbb az is kedvet kap valamihez. Nekünk eddig (az ára ellenére), a hekkezés jött be a legjobban, talán épp azért, mert utoljára talán 20 éve, a szüleim vállalati üdülőjében ettünk ilyesmit. No és a lángos, amit le is fotóztunk, hogy nektek is csorogjon a nyálatok...:-))))))

Lángos - a tegnapi vacsoránk
Lángos - a tegnapi vacsoránk

Minden este, vacsora után sétálunk egyet a parton. A levegő selymes, a naplemente gyönyörű, és különféle programok vannak a főtéren. Általában kisebb-nagyobb gyerekek zenélnek, énekelnek vagy táncolnak - Dorkának nagyon tetszenek ezek a műsorok, és a kicsik fantasztikusan ügyesek.

Balatoni naplemente
Balatoni naplemente

Esténként azért nem tudunk sokáig dajdajozni, egyrészt a kicsi miatt, akinek aludnia kell, másrészt a szúnyogok miatt, akiknek mi vagyunk a vacsorája... akad azonban valaki, aki a házat védi a betolakodó (szúnyogok) ellen: egy kicsi béka. Ilyen szép kis békát még egyikünk sem látott, ezért minden nap megcsodáljuk. A fénykép nem adja vissza a valódi szépségét. Az életben kb. 4 centis és fényes smaragdzöld. Mint egy ékszer, úgy néz ki. A redőnytokban lakik; nappal alszik, éjjel pedig vadászik. Ká minden reggel meglocsolja, hogy jobban viselje az ablakot tűző nap melegét. Ilyenkor a vízsugár alá áll, és forgolódik. :D

A ház őrzője - a kis béka
A ház őrzője - a kis béka

Főzni nemigen főzünk, jobbára hideget eszünk napközben, este pedig lecsapunk valamelyik büfé kínálatára. Eddig mindössze egy nagy tál túrós csuszát és egy kevés tejberizst készítettem, a többiek nagy örömére. Hangulatos volt a teraszon enni, hisz Balatonon minden más. A fények, az illatok, a levegő és még a fák susogása is.

Túrós csusza - vájlingban :-)
Túrós csusza - vájlingban :-)

A mai blogbejegyzést a stég lépcsőivel zárom. Olyan hívogató... ugye? :-)

Balaton - estefelé
Balaton - estefelé

Mindenkinek nagyon kellemes pihenést és szép nyarat kívánunk!
És Felipe Massának mielőbbi gyógyulást!!!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.