Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Morzsáló (blog)

2010. szept. 26. Kecskesajt és házi kolbász

Ismét mozgalmasan telt a hétvégénk: szombaton a Budaörsi Vígasságokon múlattuk az időt, vasárnap pedig a tesómékhoz voltunk hivatalosak ebédre.

Budaörsön már tavaly is jártunk, ugyanezen a szüreti rendezvényen, és nagyon jól éreztük magunkat, ezért nem is volt kérdés, hogy idén is tiszteletünket tesszük a templom mögötti sétálóutcában megrendezett vásári forgatagban.

Dorka hozzánk hasonlóan nagyon szereti a szabadtéri táncos-, kézműves- és gasztronómiai jellegű fesztiválokat, hiszen ilyenkor rengeteg a látnivaló, mindig van szakkör, tengernyi gyerek, móka, kacagás, és zeneszó. Utóbbit ezúttal a Zabszalma együttes szolgáltatta, akiket még sosem hallottunk korábban, de meg kell mondjam, megjegyeztük a nevüket. Gyerekdalokat játszottak, és egyszerre rengeteg hangszert szólaltattak meg, ahogy láttam, az együttes minden tagja legalább 2-3 hangszeren játszott. Az énekes lánynak (Judit) eszméletlen hangterjedelme és ereje van, betöltötte az egész teret a muzsikájuk. Dorkát nem lehetett elmozdítani a színpad elől, lenyűgözve nézte az előadást.

A Zabszalma együttes
A Zabszalma együttes

A koncert után végigjártuk az összes sátort, és nem győztünk gyönyörködni a szebbnél szebb kézműves portékákban. Csatolok néhány fotót a látottakról.

Házi készítésű finomságok
Házi készítésű finomságok


Kézzel varrt játékok és lakberendezési tárgyak
Kézzel varrt játékok és lakberendezési tárgyak


A jó idő kedvezett a programnak
A jó idő kedvezett a programnak


A textilművész keze munkája
A textilművész keze munkája

A legjobban egy textilműves standja nyűgözött le (a fenti képen), aki nem csupán szép munkáival vonzotta magához az embereket, hanem a tanfolyamával. Gyorstalpaló pöttyfestő tanfolyamot tartott ugyanis, ahol meg lehetett tanulni a pöttyfestés csínját-bínját. Dorkával természetesen azonnal beültünk a gyerekek közé, és nekiláttunk a szakma elsajátításának. :-)

Pöttyfestő tanfolyamon :-)
Pöttyfestő tanfolyamon :-)

Dorka először is választott egy szép sárga tarisznyát, amire nekem ceruzával egy ábrát kellett rajzolnom. Dorka egy kutyát kért, ezért ezt biggyesztettem rá, néhány szivecske társaságában. Eztán kaptunk egy tálkában textil festéket, amit egy parafa dugóba nyomott gombostű (gombos) végével kellett a mintára pöttyözni. Egyszerűnek tűnő, mégis komoly koncentrációt igénylő munka, mert egy festékbe-mártással kb. 2 szép pettyet lehet csupán készíteni, utána túl halvány a festék, és túlságosan rányomni sem lehet a pettyet az anyagra, mert könnyen elmaszatolódhat. Ezzel együtt rém szórakoztató, és szerintem elég látványos munka - legalábbis nekünk tetszett. :-))

Komoly szerepe volt a gasztronómiának is a rendezvényen, és ahogy láttam, nem kis sikerrel... kígyózó sorok álltak a kecskesajtos standnál, és az emberek nem (csak) színes lufikat, hanem papírba tekert mangalica kolbászokat szorongattak a kezükben. :-))

Mangalica kolbászok
Mangalica kolbászok


Különleges kecskesajtok
Különleges kecskesajtok


Tepertőkrémes kenyér lilahagymával :-) - Őrült jól néz ki, igaz?
Tepertőkrémes kenyér lilahagymával :-) - Őrült jól néz ki, igaz?

Összességében remekül sikerült a program, bravó Budaörs!!! :-)
(Csak tudnám, hogy a mi városunkban miért nincs sosem ilyen fesztivál???)

-------------------------------------------------------------------------------------

Vasárnap a tesóméknál jártunk, ebédmeghívásunk volt ugyanis, aminek nem csupán a társaságuk és a finomságok miatt örültünk, hanem azért is, mert Dorka nagyon szereti Zsigát és Árpit. Mindenkinek úgy mesél róluk, hogy ők a tesói. Már sokszor mondtam, hogy ők unokatesók, de a Kicsi mindig következetesen kijavított, hogy nem, ők a tesói, így aztán annyiban hagytam. Ha tesók, hát, tesók - nem igaz? :-)

A menü remek volt: húsleves (isteni finom volt), magyaróvári szelet, saláta, kukoricás rizs és habkönnyű, nagyon sok almával készült almás pite. A fiúkat és Dorkát lefotóztam, de a többiek nem akartak szerepelni, ezért bocs - de levágtam a fejüket. :-)

Zsiga és Árpika
Zsiga és Árpika


Dorkának nagyon ízlett Szilvi levese
Dorkának nagyon ízlett Szilvi levese

Ebéd után a gyerekek "leléptek", és attól kezdve csak a kacagást és a zajokat hallottuk: hol főztek, hol labdáztak, lego-tornyokat építettek, pisztolyokkal lőtték egymást, fénykardoztak, rádióztak, majd körbe-körbe szaladgáltak. Dorka boldogságban úszott, de úgy láttam, a fiúkat sem zavarta, hogy hozzájuk képest ő még elég kicsi.

Magyaróvári szelet - kétféleképpen
Magyaróvári szelet - kétféleképpen


Színpompás saláta
Színpompás saláta


... és egy tál mennyei almáspite :-)
... és egy tál mennyei almáspite :-)

Késő délután értünk haza, és bár mindössze 600 méterre lakunk egymástól, a Kicsi elaludt, mire a szakadó esőben befordultunk a garázs elé... :-))))))

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.