Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kiderült, hogy a 2005-ös évjáratú boraiban is talált a vizsgálat hamisításra utaló nyomokat.

Az index.hu, a vg.hu is tudósított arról, hogy 2005-ben az Év Borászának kikiáltott Vincze Béla 2005-ös borai is manipuláltak. Az egri bikavérben literenként 14,8 gramm glicerint találtak, ami jóval meghaladta a természetesnek mondható 6-10 grammos mennyiséget, illetve a cabernet franc-ban is sok, 14 gramm volt a glicerin, illetve 17,8 grammos eredménnyel megbukott a vizsgán egy tétel blauburger is.

Találtak a bolti mustrán hamisított 2005-ös cabernet franc-t illetve egy palack 2005-ös kékfrankost is. Minden esetben szintetikusan előállított glicerinnel próbálták a bort testesebbé tenni.

Arról nem szólnak a híradások, de kíváncsi lennék, hogy hogyan lehetett ő 2005-ben egy ilyen borral az Év Borásza? Ki, illetve kik azok, aki ezt a címet egy ilyen bornak odaadományozzák? Azt gondolom, hogy nem csak a borászat, hanem az Év Borásza cím is igencsak lejáratta magát, hiszen hamisítványnak ítélte oda a díjat. Vajon ha elkezdenénk vizsgálódni a többi díjnyertes borok háza táján, találnánk még silány minőséget? Abba belegondolni is rossz, hogy hány olyan bort kóstoltam, amiről azt gondoltam, minőségi, holott valójában egy pancsolt, vegyészeti lötty...

Összességében letöltendő szabadságvesztésre ítélném mindazokat, akit élelmiszert hamisítanak, átdátumoznak vagy bármilyen módon manipulálják termékeiket, hiszen az egészségünkkel játszanak pusztán azért, hogy nagyobb profitra tegyenek szert.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.