Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
PR

5 dolog, amit eddig nem tudtál a csomagolt húsokról - Széll Tamás tippjei

Széll Tamás
A boltokban a friss húsokat nemcsak a húspultnál kérhetjük, a hűtőben is megtalálhatjuk őket előrecsomagolt változatban. De miért érdemes inkább a csomagolt húsokat választani? Mi a különbség a vákuumos és a védőgázas csomagolás között? Széll Tamás többek között ezekre is választ ad.

A húsok és húskészítmények - megfelelő mennyiségben és minőségben fogyasztva - kiemelkedő szerepet töltenek be táplálkozásunkban. Rendkívül jó minőségű fehérje források, megtalálható bennük az összes esszenciális aminosav, valamint zsírok, ásványi anyagok és vitaminok egyaránt.

Beszerezhetjük őket a hentestől, a boltok húspultjaiból, de akár a hűtők polcairól, előrecsomagolt változatban is. Íme, 5 dolog, amit ez utóbbiról tudni érdemes!

1. Ezért jó a védőgázas csomagolás

A védőgáz egy speciális gázkeverék, és bár a „gázkeverék“ elsőre talán kicsit ijesztően hangzik, valójában nem tartalmaz mást, mint a levegőben található természetes, szagtalan és íztelen összetevőket, egy módosított arányú összetételben, mint például szén-dioxidot, nitrogént vagy oxigént. A speciális csomagolásnak köszönhetően a termékek hosszabb ideig megőrzik frissességüket.

A védőgáz jelentősen hozzájárul a higiéniához, mivel gátolja a csíraképződést, viszont nem befolyásolja kedvezőtlenül a hús zamatát, és nem jelent egészségügyi kockázatot.

2. Ezért jó a vákuumcsomagolás

A vákumcsomagolt húsnál a hús közvetlen környezetéből eltávolításra kerül az „atmoszféra”. Míg a védőgázas csomagolásnál a megváltoztatott mennyiségű természetes gázok/összetevők gátolják a csíraképződést, ennél a csomagolástípusnál ezek teljes hiánya biztosítja azt.

3. A csomagolt húsok védve vannak a szennyeződésektől

Az előrecsomagolt húsok csomagolása közvetlenül a vágás után történik, így a csomagolás folyamatosan védi a terméket, nem fordul elő semmilyen szennyeződés a nyitott tárolás miatt.

4. Ezért csomagolnak szivacsot is a csomagolt húsokhoz

Ha csomagolt húst vásárolunk, akkor a csomagolás alján egy speciális szivacsot fogunk találni. Ez arra szolgál, hogy magába szívja a nedvességet, és a húst szárazon tartsa - így könnyebben tudunk majd dolgozni vele a konyhában.

5. Ezt tegyük, miután felbontottuk a csomagolt húst

Miután felbontottuk az előrecsomagolt húst, érdemes minimum 20 percet a levegőn pihentetni, hogy a hús kicsit szellőzzön, langyosodjon. Így szebben lehet sütni is pirítani is. Ha viszont előrecsomagolt hallal dolgozunk, akkor a fűszerezés után tegyük vissza a hűtőbe, tartsuk hidegen, amíg tudjuk.

MENNYIRE FRISS HÚS A HÚS A LIDL-NÉL?

A Lidl áruházak friss hús kínálata magyar beszállítóktól származik, ennek köszönhetően a lehető legfrissebb termékek találhatóak meg az üzletekben. Az áruházlánc húsipari termékkínálata páratlanul széles, a sertés, a csirke, a pulyka és a vízi szárnyasok mellett nyúl-, bárány-, borjú- és marhahús közül választhatnak a vásárlók, és olyan hústermékek is megjelennek a palettán, amelyek a termelői piacok kínálatát idézik.

A beszállítók naponta szállítanak friss húst a raktárakba. A termékek pedig aznap délután vagy másnap reggel kerülnek az üzletekbe, így minden nap friss húst találhatunk a boltok polcain. A vágástól az értékesítésig a baromfi esetében például csak 48 óra telik el. De nemcsak a frissesség, a jó minőség is garantált, hiszen független akkreditált intézetek rendszeresen vizsgálják a nyershús-termékeket, hogy élelmiszer-biztonság szempontjából minden feltételnek megfeleljenek.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.