A húsok és húskészítmények - megfelelő mennyiségben és minőségben fogyasztva - kiemelkedő szerepet töltenek be táplálkozásunkban. Rendkívül jó minőségű fehérje források, megtalálható bennük az összes esszenciális aminosav, valamint zsírok, ásványi anyagok és vitaminok egyaránt.
Beszerezhetjük őket a hentestől, a boltok húspultjaiból, de akár a hűtők polcairól, előrecsomagolt változatban is. Íme, 5 dolog, amit ez utóbbiról tudni érdemes!
A védőgáz egy speciális gázkeverék, és bár a „gázkeverék“ elsőre talán kicsit ijesztően hangzik, valójában nem tartalmaz mást, mint a levegőben található természetes, szagtalan és íztelen összetevőket, egy módosított arányú összetételben, mint például szén-dioxidot, nitrogént vagy oxigént. A speciális csomagolásnak köszönhetően a termékek hosszabb ideig megőrzik frissességüket.
A védőgáz jelentősen hozzájárul a higiéniához, mivel gátolja a csíraképződést, viszont nem befolyásolja kedvezőtlenül a hús zamatát, és nem jelent egészségügyi kockázatot.
A vákumcsomagolt húsnál a hús közvetlen környezetéből eltávolításra kerül az „atmoszféra”. Míg a védőgázas csomagolásnál a megváltoztatott mennyiségű természetes gázok/összetevők gátolják a csíraképződést, ennél a csomagolástípusnál ezek teljes hiánya biztosítja azt.
Az előrecsomagolt húsok csomagolása közvetlenül a vágás után történik, így a csomagolás folyamatosan védi a terméket, nem fordul elő semmilyen szennyeződés a nyitott tárolás miatt.
Ha csomagolt húst vásárolunk, akkor a csomagolás alján egy speciális szivacsot fogunk találni. Ez arra szolgál, hogy magába szívja a nedvességet, és a húst szárazon tartsa - így könnyebben tudunk majd dolgozni vele a konyhában.
Miután felbontottuk az előrecsomagolt húst, érdemes minimum 20 percet a levegőn pihentetni, hogy a hús kicsit szellőzzön, langyosodjon. Így szebben lehet sütni is pirítani is. Ha viszont előrecsomagolt hallal dolgozunk, akkor a fűszerezés után tegyük vissza a hűtőbe, tartsuk hidegen, amíg tudjuk.
A Lidl áruházak friss hús kínálata magyar beszállítóktól származik, ennek köszönhetően a lehető legfrissebb termékek találhatóak meg az üzletekben. Az áruházlánc húsipari termékkínálata páratlanul széles, a sertés, a csirke, a pulyka és a vízi szárnyasok mellett nyúl-, bárány-, borjú- és marhahús közül választhatnak a vásárlók, és olyan hústermékek is megjelennek a palettán, amelyek a termelői piacok kínálatát idézik.
A beszállítók naponta szállítanak friss húst a raktárakba. A termékek pedig aznap délután vagy másnap reggel kerülnek az üzletekbe, így minden nap friss húst találhatunk a boltok polcain. A vágástól az értékesítésig a baromfi esetében például csak 48 óra telik el. De nemcsak a frissesség, a jó minőség is garantált, hiszen független akkreditált intézetek rendszeresen vizsgálják a nyershús-termékeket, hogy élelmiszer-biztonság szempontjából minden feltételnek megfeleljenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.