A hús cukorral való bedörzsölése furán hangozhat, amikor manapság szinte száműztük ezt az alapanyagot a konyhánkból. De nem kell belőle sokat használni, hogy egy merőben új ízélményben legyen részünk. Bármilyen hússal működik, és több előnye is van. Lássuk, mik ezek.
Egy ízletes sült akkor jó, ha ránézésre már a külseje is étvágygerjesztő. Ahhoz, hogy kialakuljon egy szép barna kéreg, sok ideig kell sütni a húst, emiatt itt-ott akár a kelleténél jobban is megpirulhat. A cukor segít lerövidíteni a folyamatot, így biztos, hogy sehol nem kap oda a sültünk. A cukor hő hatására karamellizálódik, de könnyen megéghet, ezért tényleg csak egy kis csipetnyivel dörzsöljük be a húst.
Nem csak a sült látványát dobja fel a cukor. Már a sütés előtt kifejti hatását, azzal, hogy segít megőrizni a hús puhaságát. A só és cukor 2:1 arányú keverékével bedörzsölt és rövid ideig pihentetett sült sokkal szaftosabb és omlósabb lesz.
A sós és édes passzolnak egymáshoz, annak ellenére – vagy talán éppen ezért –, hogy két ellentétes ízvilágot képviselnek. Míg a só kiemeli az ízeket, és ezért teszünk belőle egy csipetnyit az édességekbe is, addig a cukor egy kis pluszt ad hozzá az ízélményhez. Különösen jól működik a kissé keserű vagy savas hozzávalókkal, gondoljunk csak a mézes-mustáros csirkére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.