Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Praktikus

Ilyen finomat még nem ettél! Ez történik, ha cukorral dörzsölöd be a húst sütés előtt

Jól tudjuk, milyen fontos az ételek megfelelő sózása, illetve általában a fűszerezés. Arra viszont kevesen gondolnak, hogy a hús cukrozása egészen új utat nyit meg az ízlelőbimbók előtt.

A hús cukorral való bedörzsölése furán hangozhat, amikor manapság szinte száműztük ezt az alapanyagot a konyhánkból. De nem kell belőle sokat használni, hogy egy merőben új ízélményben legyen részünk. Bármilyen hússal működik, és több előnye is van. Lássuk, mik ezek. 

A sült hús ínycsiklandó karamellizálódott kérget kap, ha cukorral dörzsöljük be sütés előtt
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Segíti a hús barnulását

Egy ízletes sült akkor jó, ha ránézésre már a külseje is étvágygerjesztő. Ahhoz, hogy kialakuljon egy szép barna kéreg, sok ideig kell sütni a húst, emiatt itt-ott akár a kelleténél jobban is megpirulhat. A cukor segít lerövidíteni a folyamatot, így biztos, hogy sehol nem kap oda a sültünk. A cukor hő hatására karamellizálódik, de könnyen megéghet, ezért tényleg csak egy kis csipetnyivel dörzsöljük be a húst. 

Lágyítja az ízeket

Nem csak a sült látványát dobja fel a cukor. Már a sütés előtt kifejti hatását, azzal, hogy segít megőrizni a hús puhaságát. A só és cukor 2:1 arányú keverékével bedörzsölt és rövid ideig pihentetett sült sokkal szaftosabb és omlósabb lesz. 

Édeskés aromát kölcsönöz

A sós és édes passzolnak egymáshoz, annak ellenére – vagy talán éppen ezért –, hogy két ellentétes ízvilágot képviselnek. Míg a só kiemeli az ízeket, és ezért teszünk belőle egy csipetnyit az édességekbe is, addig a cukor egy kis pluszt ad hozzá az ízélményhez. Különösen jól működik a kissé keserű vagy savas hozzávalókkal, gondoljunk csak a mézes-mustáros csirkére

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.