1. Zöldséges levesbe
Szeleteljünk fel 1-1 szál póréhagymát és szárzellert, zúzzunk össze 1 gerezd fokhagymát, és vágjunk kockára 4 kimagozott paprikát. 2 evőkanál forró olívaolajon süssük 10 percig. Adjunk hozzá 5 dkg előfőzött gyors rizst, 6 felkockázott paradicsomot, 2 babérlevelet, 2 zöldségleveskockát, és 1,2 liter vizet. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk, és főzzük 25-30 percig. Ha kész, dobjuk ki a babérlevelet, és szórjunk a levesbe 1-1 evőkanál apróra vágott petrezselymet meg bazsalikomot.
2. Paprikasalátába
Szeleteljünk vékonyra 1-1 piros és sárga kaliforniai paprikát, és 1 fej lilahagymát. Tegyük keverőtálba 1 evőkanál tejföllel, ízesítsük 1 teáskanál fűszerpaprikával, és csipetnyi őrölt fehér borssal.
3. Túróval töltve, sütve
Vágjuk le a paprikák kalapját, a húsából az ereket és a csumáját vágjuk ki. Keverjünk össze 25 dkg túrót 3 tojássárgájával, egy marék összevágott petrezselyemmel, és fűszerezzük ízlés szerint. Kanalazzuk a paprikákba, tegyük vissza a kalapjukat, majd a töltött zöldséget tegyük sütőlemezre és süssük 30 percig közepes lángon. Amikor kész, és már egészen kihűlt, egyenként csavarjuk szorosan alufóliába. Hagyjuk hűtőszekrényben legalább 3 órára. Ha a hűtési idő letelt, bontsuk ki a fóliát, és paprikákat – éles hegyes késsel – vízszintesen vágjuk három részre, majd a karikákat helyezzük vissza egymásra, azaz „építsük újra” a paprikát. Hidegen vagy langyosan tálaljuk. Pirítós kenyeret kínálhatunk hozzá.
4. Savanyúságnak
Vágjunk össze durvára 1 kg különböző színű kaliforniai paprikát és 1 nagy fej vöröshagymát. 2 evőkanál olívaolajon pároljuk 10 percig, ízesítsük sóval, borssal, szárított oregánóval. Adjunk hozzá 2,5 dl fehérborecetet, 6 evőkanál cukrot, és kevergetve főzzük tovább kis lángon 25-40 percig. Csak kevés lé maradjon alatta. Ha kihűlt, kanalazzuk alaposan kimosott befőttesüvegekbe.
Béleljünk ki egy lapos sütőformát omlós tésztával, és 10 perc alatt süssük elő. Főzzünk meg 12 dkg kukoricadarát. Még melegen keverjünk bele 15 dkg reszelt sajtot, 3 felkockázott paprikát, 4 felszeletelt paradicsomot, 2 evőkanál vágott bazsalikomot. Fűszerezzük tovább ízlés szerint, majd adjunk hozzá 2 felvert tojást. Simítsuk tésztaformába, az elsütött tésztára, és a sütőben, közepes hőfokon süssük nagyjából 20 percig.
6. Szendvicskrémnek
Vágjunk össze durvára 2 piros paprikát és 1 kis fej hagymát. 1 evőkanál olívaolajon pároljuk meg, majd szórjuk meg 1 kávéskanál zúzott koriandermaggal. Süssük 15-20 percig, majd hagyjuk kihűlni. Turmixoljuk össze 15 dkg konzerv főtt, lecsepegtetett fehérbabbal, és ízesítsük kevés citromlével.
7. Falatkákhoz
Kenjünk meg vastagon krémsajttal a kissé megsütött kaliforniai paprikaszeleteket, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Tekerjük fel a paprikacsíkokat, tegyünk a tetejükre egy-egy bazsalikomlevelet, és tűzzük meg fogvájóval.
8. Ázsiai módra
Öntsünk kevés olajat egy wokba, ha forró, dobjunk bele 1 vastagra szelt hagymát, 2 gerezd felaprított fokhagymát, 3 piros, csíkokra vágott kaliforniai paprikát. Süssük 3-4 percig, majd adjunk hozzá babcsírát, kevés natúr földimogyorót, és süssük át. Kínai metélttel tálaljuk.
9. Ízesített tört krumpli
Futtassunk meg 2 felkockázott paprikát kevés olajon, majd adjunk hozzá egy kevés zöldséglevest, és főzzük puhára. Turmixoljuk össze, és keverjük egy adag hozzá tört krumplihoz.
10. Rizssaláta
Főzzünk meg 20 dkg barna rizst. Serpenyőbe tegyünk 1 gerezd zúzott fokhagymát, 2 evőkanál extraszűz olívaolajat, 2-2 evőkanál összevágott metélőhagymát, kaprot, és zöld olajbogyót, majd bolondítsuk meg egy citrom levével. Adjunk hozzá 2-3 felkockázott sárga kaliforniai paprikát, 1 teáskanál porcukrot, őrölt fekete borsot és végül a rizst. Keverjük össze, és hűtsük be tálalás előtt. Grill csirkéhez vagy grillezett halhoz kitűnő köret, de önmagában is fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.