Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
Epres blondie
Dubarry-csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Praktikus

13 isteni panír, ha elfogyott otthon a zsemlemorzsa

Így panírozd a rántott húst
Zsemlemorzsát szinte minden konyhaszekrény mélyén találhatunk. De mi történik, ha sütés-főzés közben derül ki, hogy üres a doboz? Ezekkel a zseniális helyettesítőkkel nem kell aggódnod, a végeredmény fantasztikus lesz!

Zab

A finom szemű zabpehely tökéletesen helyettesíti a zsemlemorzsát a húsgombócban vagy a fasírtban. Durvára őrölve akár panírt is készíthetsz belőle: az eredmény ropogós és roppanós bevonat lesz

Tortillacsipsz

Nagyszerű gluténmentes helyettesítője a hagyományos zsemlemorzsának. Darálva tökéletes csirkehús vagy halszeletek panírozásához, de húsgombócba is keverheted. Ne feledkezz meg csipsz sótartalmáról: vedd figyelembe, hogy a morzsa is sós, így panírozáskor a tojást nem kell megsózni, illetve húsgombóc készítésénél kevesebb sót használj.

Burgonyacsipszből és tortillából is mennyei panírt készíthetsz! (Fotó: Northfoto)
Burgonyacsipszből és tortillából is mennyei panírt készíthetsz! (Fotó: Northfoto)

Burgonyacsipsz

A burgonyacsipsz is tökéletes, gluténmentes alternatíva. Ha ízesített csipszet használsz, extra ízt adhatsz a rántott húsnak vagy zöldségnek. Egyébként ha a maradék, törött csipszet zsemlemorzsával kevered, még ropogósabb lesz a panír.

Diófélék

A darált diófélék extra ízt és tápanyagokat adnak a panírozott ételekhez. A mandula, a pekándió, a dió vagy a kesudió ízletes kéreggé alakul sütés közben, megbolondítva a legegyszerűbb rántott ételt is.

Magok

A szezámmag és a napraforgómag enyhe ízüknek köszönhetően tökéletesen helyettesítik a zsemlemorzsát. Az ételek roppanósak, frissek lesznek, ha ezekkel a magokkal készíted el a panírt.

Az ételek roppanósak, frissek lesznek, ha ezekkel a magokkal készíted el a panírt. (Fotó: Shutterstock)
Az ételek roppanósak, frissek lesznek, ha ezekkel a magokkal készíted el a panírt. (Fotó: Shutterstock)

Parmezán

Más sajtokkal ellentétben a parmezán nem olvad el teljesen, így a benne lévő fehérjék ropogós, sajtos, sós kérget eredményeznek.

Kókuszdió

Csakúgy, mint a parmezán, a cukrozatlan kókuszreszelék is tökéletes választás sós ételek és édességek panírozásához.

Perec, pogácsa

Vészhelyzetben nézz körül a gyerekeknek szánt nassok között. Ha találsz maradék perecet vagy pogácsát, ami már kellően száraz, tedd műanyag zacskóba és sodrófával törd össze, vagy daráld le.

Keksz

A legjobb, ha sós kekszet találsz – finom panír készíthető belőle húsokhoz, húsgombóchoz, fasírthoz. Vajas, enyhén sós ízt adnak a végeredményhez. Mindenképpen csökkentsd a receptben írt sómennyiséget!

Joghurtos kekszes bundában sült csirkemelll - a receptet ITT találod!
Joghurtos kekszes bundában sült csirkemelll - a receptet ITT találod!

Csicseriborsó

Egy másik nassolnivaló, ami megbújhat a szekrényedben a ropogós csicseriborsó. Ez a rost- és fehérjedús hüvelyes egyre népszerűbb csemege. Ha csak konzervet találsz, pürésítsd és gyúrj belőle diónyi golyókat. Serpenyőben pirítsd meg, hagyd kiszáradni majd törd össze. Ugyanúgy használhatod, mint a zsemlemorzsát.

Reggeli gabonapelyhek

Ha cukrozatlan, natúr gabonafélékkel kényezteted magad és a családodat (például kukoricapehellyel, rizspehellyel), akkor konyhai robotgépben zúzd apróra és használd ugyanúgy, mint a zsemlemorzsát.

Quinoa

A megfőzött és lehűtött quinoa kiváló zsemlemorzsa-helyettesítő. Bónusz: a quinoa kiváló rost- és fehérjeforrás is.

Fűszeres rántott csirkecombok extra ropogós panírban - katt a képre a receptért!
Fűszeres rántott csirkecombok extra ropogós panírban - katt a képre a receptért!

Friss kenyér

Ha van állott vagy friss kenyér otthon, könnyen készíthetsz morzsát. A friss kenyeret vágd vékony szeletekre és sütőlapon vagy rácson pirítsd meg 150 fokon kb. 15 perc alatt. Ezután robotgéppel vagy darálóval őröld finom morzsává.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.