Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A következő konyhai fortélyok elsőre sokak számára „ijesztőnek” tűnhetnek, némi gyakorlással azonban rutinosan elvégezhetők. Ebben segítünk most.
Mi az a vaksütés?

Bizonyos sütemények tésztáját töltelék nélkül, úgynevezett vaksütéssel célszerű elősütni. A módszer lényege, hogy a tésztára sütőpapírt helyezünk, majd erre szárazbabot szórunk, és így toljuk be a sütőbe a tésztát. Így az szép sima lesz, mert sütés közben nem tud felpúposodni. Az átlagosan 10 percig tartó művelet után távolítsuk el a papírt és a babot, majd a töltelékkel együtt süssük tovább a tésztát.

Mi az a tűpróba?

Sok süteménybe érdemes a sütési idő vége felé hústűt vagy fogpiszkálót szúrni. Ha a tészta még ráragad az eszközre, tovább kell sütni, mert nyers, viszont ha nem, akkor elkészült a finomság!

5 menő boros trükk, amiket mindenképp ismerned kell - videó >>>

Hogyan futtassunk élesztőt?

Ahhoz, hogy szépen megkelt, könnyű, levegős tésztát kapjunk, tartsuk be a következő szabályokat. Felhasználás előtt fél órával vegyük ki a friss élesztőt a hűtőből. Langyos tejet vagy vizet, és ne forrót használjunk. Egy csipet kristálycukor meggyorsítja a folyamatot. Az élesztős tésztát az összeállítása után huzattól mentes, meleg helyen kelesszük, például a kitárt ajtajú, langyos sütőben.

Muffin, kalács, pite, képviselőfánk - így készülnek a legjobb házi tészták >>>

Rántva, buggyantva, sütve: a legjobb lusta, nyári reggelik tojással >>>

Lépésről-lépésre: így készül a legfinomabb göngyölt csirkemell >>>

Még több tipp, trükk és praktika >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.