Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal
Körömpörkölt csülökkel
Vadas marha
Kínai szezámmagos csirke
Epres blondie
Klasszikus grízgaluska leves
Csupacsokis brownie
Finomfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
A következő konyhai fortélyok elsőre sokak számára „ijesztőnek” tűnhetnek, némi gyakorlással azonban rutinosan elvégezhetők. Ebben segítünk most.
Mi az a vaksütés?

Bizonyos sütemények tésztáját töltelék nélkül, úgynevezett vaksütéssel célszerű elősütni. A módszer lényege, hogy a tésztára sütőpapírt helyezünk, majd erre szárazbabot szórunk, és így toljuk be a sütőbe a tésztát. Így az szép sima lesz, mert sütés közben nem tud felpúposodni. Az átlagosan 10 percig tartó művelet után távolítsuk el a papírt és a babot, majd a töltelékkel együtt süssük tovább a tésztát.

Mi az a tűpróba?

Sok süteménybe érdemes a sütési idő vége felé hústűt vagy fogpiszkálót szúrni. Ha a tészta még ráragad az eszközre, tovább kell sütni, mert nyers, viszont ha nem, akkor elkészült a finomság!

5 menő boros trükk, amiket mindenképp ismerned kell - videó >>>

Hogyan futtassunk élesztőt?

Ahhoz, hogy szépen megkelt, könnyű, levegős tésztát kapjunk, tartsuk be a következő szabályokat. Felhasználás előtt fél órával vegyük ki a friss élesztőt a hűtőből. Langyos tejet vagy vizet, és ne forrót használjunk. Egy csipet kristálycukor meggyorsítja a folyamatot. Az élesztős tésztát az összeállítása után huzattól mentes, meleg helyen kelesszük, például a kitárt ajtajú, langyos sütőben.

Muffin, kalács, pite, képviselőfánk - így készülnek a legjobb házi tészták >>>

Rántva, buggyantva, sütve: a legjobb lusta, nyári reggelik tojással >>>

Lépésről-lépésre: így készül a legfinomabb göngyölt csirkemell >>>

Még több tipp, trükk és praktika >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.