Bizonyos sütemények tésztáját töltelék nélkül, úgynevezett vaksütéssel célszerű elősütni. A módszer lényege, hogy a tésztára sütőpapírt helyezünk, majd erre szárazbabot szórunk, és így toljuk be a sütőbe a tésztát. Így az szép sima lesz, mert sütés közben nem tud felpúposodni. Az átlagosan 10 percig tartó művelet után távolítsuk el a papírt és a babot, majd a töltelékkel együtt süssük tovább a tésztát.
Sok süteménybe érdemes a sütési idő vége felé hústűt vagy fogpiszkálót szúrni. Ha a tészta még ráragad az eszközre, tovább kell sütni, mert nyers, viszont ha nem, akkor elkészült a finomság!
5 menő boros trükk, amiket mindenképp ismerned kell - videó >>>
Ahhoz, hogy szépen megkelt, könnyű, levegős tésztát kapjunk, tartsuk be a következő szabályokat. Felhasználás előtt fél órával vegyük ki a friss élesztőt a hűtőből. Langyos tejet vagy vizet, és ne forrót használjunk. Egy csipet kristálycukor meggyorsítja a folyamatot. Az élesztős tésztát az összeállítása után huzattól mentes, meleg helyen kelesszük, például a kitárt ajtajú, langyos sütőben.
Muffin, kalács, pite, képviselőfánk - így készülnek a legjobb házi tészták >>>
Rántva, buggyantva, sütve: a legjobb lusta, nyári reggelik tojással >>>
Lépésről-lépésre: így készül a legfinomabb göngyölt csirkemell >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.