Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Puncstorta  recept
Puncstorta
Praktikus

3 konyhai alaptrükk kezdő háziasszonyoknak

A következő konyhai fortélyok elsőre sokak számára „ijesztőnek” tűnhetnek, némi gyakorlással azonban rutinosan elvégezhetők. Ebben segítünk most.
Mi az a vaksütés?

Bizonyos sütemények tésztáját töltelék nélkül, úgynevezett vaksütéssel célszerű elősütni. A módszer lényege, hogy a tésztára sütőpapírt helyezünk, majd erre szárazbabot szórunk, és így toljuk be a sütőbe a tésztát. Így az szép sima lesz, mert sütés közben nem tud felpúposodni. Az átlagosan 10 percig tartó művelet után távolítsuk el a papírt és a babot, majd a töltelékkel együtt süssük tovább a tésztát.

Mi az a tűpróba?

Sok süteménybe érdemes a sütési idő vége felé hústűt vagy fogpiszkálót szúrni. Ha a tészta még ráragad az eszközre, tovább kell sütni, mert nyers, viszont ha nem, akkor elkészült a finomság!

5 menő boros trükk, amiket mindenképp ismerned kell - videó >>>

Hogyan futtassunk élesztőt?

Ahhoz, hogy szépen megkelt, könnyű, levegős tésztát kapjunk, tartsuk be a következő szabályokat. Felhasználás előtt fél órával vegyük ki a friss élesztőt a hűtőből. Langyos tejet vagy vizet, és ne forrót használjunk. Egy csipet kristálycukor meggyorsítja a folyamatot. Az élesztős tésztát az összeállítása után huzattól mentes, meleg helyen kelesszük, például a kitárt ajtajú, langyos sütőben.

Muffin, kalács, pite, képviselőfánk - így készülnek a legjobb házi tészták >>>

Rántva, buggyantva, sütve: a legjobb lusta, nyári reggelik tojással >>>

Lépésről-lépésre: így készül a legfinomabb göngyölt csirkemell >>>

Még több tipp, trükk és praktika >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.