Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Praktikus

3+1 egyszerű levesbetét, amitől még jobb lesz a húsleves!

Ha szeretnél némi változatosságot vinni a cérnametélt-eperlevél-csigatészta tésztatrióba, itt van három másik, amivel feldobhatod, és tartalmasabbá teheted a leveseket.
Májgaluska

Pirítsunk meg ½ fej hagymát 2 evőkanál olajon. Aprítsunk fel 20 dkg megtisztított csirkemájat, tegyük egy tálba, adjunk hozzá 1 db darabokra tépkedett, tejbe áztatott kiflit, és keverjünk bele annyi zsemlemorzsát, hogy sűrű legyen. Adjunk hozzá 1 db tojást és a pirított hagymát a zsiradékkal együtt, ízesítsük borssal, sóval és majoránnával. Galuskaszaggatóval adagoljuk a leszűrt, forrásban lévő levesbe, és így főzzük meg.

Daragaluska

Verjünk fel 2 db tojást, és ízesítsük 1 csipet sóval. Adjunk hozzá 1 evőkanál étolajat, szórjunk bele 8 evőkanál búzadarát, az egészet keverjük össze, és hagyjuk állni 10 percig. Ezután 2 teáskanál segítségével szaggassunk galuskákat a masszából, és lobogva forró vízben főzzük meg.

Levesgyöngy alias crouton

Mindig legyen a konyhaszekrényben 1 zacskó levesgyöngy arra az esetre, ha nincs otthon levestészta, viszont gyorsan szükséged lenne valami finom levesbetétre!

Házi crouton

Készíthetsz frissen pirított kenyérkockát is crouton helyett: egy-két napos, szikkadt kenyeret kockázz fel egy centiméteres darabkákra, és egyentletesen terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd 200 fokra előmelegített sütőben, időnként összerázva, süsd barnulásig!

Még több levesbetét receptet találsz itt! >>>
GOMBÓC, GALUSKA, NOKEDLI - TÖBB, MINT 50 VERHETETLEN LEVESBETÉT! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.