Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus stíriai metélt
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Tojásos nokedli fejes salátával
Epres blondie
Dödölle - az eredeti recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus grízgaluska leves
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel
Farsangi szalagos fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mákos guba
Praktikus

5 szuperhasznos tipp sütés-főzéshez - nem csak kezdőknek!

Jól jöhet a gyors segítség, ha bajba kerülsz a tűzhely mellett! Íme öt praktika, melyeket jó, ha ismersz.

Cukormáz másképp

Az édes bevonat sokkal szebb és ízletesebb lesz, ha víz helyett tejjel sűríted be a cukrot. Az pedig, ha egy pici vajat is adsz hozzá, megakadályozza majd, hogy szeletelés közben megrepedjen a máz.

Finomítás

Ha szereted a burgonyasalátát, és szívesen kísérletezel az ízekkel, adj hozzá némi reszelt tormát is!

Még megmenthető!

Odakozmált a rizs az edényben, pedig csak pár pillanatig nem figyeltél? Vedd le a tűzről, borítsd be az ételt kenyérszeletekkel, ez ugyanis magába szívja majd az égett szagot, aztán tedd a helyére a fedőt. Néhány percig hagyd állni, utána szedd le róla a pékárut, és kanalazd át egy tálba a rizst, vigyázva arra, hogy közben ne kapj bele a leégett rétegbe!

 

Az odaégett kaját is meg lehet menteni!
Az odaégett kaját is meg lehet menteni!

 

Megfontolandó

A háztartásban található, gyúlékony vegyszereket ne tartsd a tűzhely vagy nyílt láng közelében, mert könnyen tüzet okozhatnak! A maró hatású tisztítószerek használatakor húzz gumikesztyűt, hogy ne sérüljön meg a kézfejed érzékeny bőre. Még fontosabb mindez, ha nyílt seb van a kezeden!

Friss levegőt!

Takarítás után mindig szellőztess ki. A friss levegő beengedése amúgy is fontos, de a tisztítószerek kellemetlen illatát is érdemes „kiengedni” az ablakon! A légfrissítéshez lehetőleg természetes anyagokat, például citrom levébe vagy ecetbe mártott vattapamacsot használj.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.