Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Praktikus

7 hétköznapi trükk: így hasznosítsd a maradékot!

Mit tegyél, ha főzés közben megmarad a zeller, a karalábé, a petrezselyem zöldje? Mit tegyél, hogy napokig friss maradjon a megvásárolt kenyér? 7 bevált praktikát mutatunk be!
1. Megmaradt a kenyér és a kifli?

Ne dobd ki, ha megmaradt a péksütemény vagy a kenyér, hanem vágd fel apró kockákra és tedd a mélyhűtőbe. Előbb-utóbb összejön belőle egy zsemlegombócnyi adag.

2. Mit tegyél fél zellerrel?

A levesbe, főzelékbe elegendő fél zeller és karalábé. Mit tegyél a maradékkal? Csomagold alufóliába és tedd a hűtőszekrénybe. Így akár a következő főzésig is friss marad, ellenben a nejlonban csúnyán elszíneződik.

3. Megmaradt a bor...

Felbontottatok egy üveg vörösbort, de nem ittátok meg az egészet. Másnapra, harmadnapra meglehet, hogy ihatatlan lesz a nedű, ezért inkább jégkockatartóban fagyaszd le, így később pörkölthöz, húsokhoz, mártásokhoz elővehetjük.

4. Szikkadt kenyér-gond

A friss, ropogós héjú kenyér másnapra, harmadnapra olyan szárazzá válik, hogy már nem esszük meg szívesen. Mit lehet tenni? Tárold a kenyeret nejlonba csomagolva a hűtőszekrényben: így tovább marad friss. Pirítósnak akár két hét múlva is fogyaszthatod a fagyasztott kenyeret.

5. Élesztőt a mélyhűtőbe!

Megmaradt az élesztő? Nehogy kidobd! Alufóliába vagy folpackba csomagolva hónapokig eláll az élesztő a fagyasztóban. Ha szükséged van rá, néhány órával felhasználás előtt tedd ki a szoba hőmérsékletű helyen.

6. Mákot ne tarts meleg helyen!

A darált mák összeáll, ha meleg helyen tárolod. Tedd nyugodtan a fagyasztóba, így hónapokig eláll. Használatkor még kiolvasztani sem kell.

7. Petrezselyemkocka

Vettél egy csokor petrezselyemzöldet, de nem használtad fel? Vágd fel nagyon apróra (vagy daráld pépessé) és jégkockatartóban fagyaszd le. Szükség esetén kiolvasztás nélkül ízesítheted vele a pörköltöt, levest, mártást.

Olvass további praktikáink közül! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.