Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Praktikus

7 hétköznapi trükk: így hasznosítsd a maradékot!

Mit tegyél, ha főzés közben megmarad a zeller, a karalábé, a petrezselyem zöldje? Mit tegyél, hogy napokig friss maradjon a megvásárolt kenyér? 7 bevált praktikát mutatunk be!
1. Megmaradt a kenyér és a kifli?

Ne dobd ki, ha megmaradt a péksütemény vagy a kenyér, hanem vágd fel apró kockákra és tedd a mélyhűtőbe. Előbb-utóbb összejön belőle egy zsemlegombócnyi adag.

2. Mit tegyél fél zellerrel?

A levesbe, főzelékbe elegendő fél zeller és karalábé. Mit tegyél a maradékkal? Csomagold alufóliába és tedd a hűtőszekrénybe. Így akár a következő főzésig is friss marad, ellenben a nejlonban csúnyán elszíneződik.

3. Megmaradt a bor...

Felbontottatok egy üveg vörösbort, de nem ittátok meg az egészet. Másnapra, harmadnapra meglehet, hogy ihatatlan lesz a nedű, ezért inkább jégkockatartóban fagyaszd le, így később pörkölthöz, húsokhoz, mártásokhoz elővehetjük.

4. Szikkadt kenyér-gond

A friss, ropogós héjú kenyér másnapra, harmadnapra olyan szárazzá válik, hogy már nem esszük meg szívesen. Mit lehet tenni? Tárold a kenyeret nejlonba csomagolva a hűtőszekrényben: így tovább marad friss. Pirítósnak akár két hét múlva is fogyaszthatod a fagyasztott kenyeret.

5. Élesztőt a mélyhűtőbe!

Megmaradt az élesztő? Nehogy kidobd! Alufóliába vagy folpackba csomagolva hónapokig eláll az élesztő a fagyasztóban. Ha szükséged van rá, néhány órával felhasználás előtt tedd ki a szoba hőmérsékletű helyen.

6. Mákot ne tarts meleg helyen!

A darált mák összeáll, ha meleg helyen tárolod. Tedd nyugodtan a fagyasztóba, így hónapokig eláll. Használatkor még kiolvasztani sem kell.

7. Petrezselyemkocka

Vettél egy csokor petrezselyemzöldet, de nem használtad fel? Vágd fel nagyon apróra (vagy daráld pépessé) és jégkockatartóban fagyaszd le. Szükség esetén kiolvasztás nélkül ízesítheted vele a pörköltöt, levest, mártást.

Olvass további praktikáink közül! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.