Ne dobd ki, ha megmaradt a péksütemény vagy a kenyér, hanem vágd fel apró kockákra és tedd a mélyhűtőbe. Előbb-utóbb összejön belőle egy zsemlegombócnyi adag.
A levesbe, főzelékbe elegendő fél zeller és karalábé. Mit tegyél a maradékkal? Csomagold alufóliába és tedd a hűtőszekrénybe. Így akár a következő főzésig is friss marad, ellenben a nejlonban csúnyán elszíneződik.
Felbontottatok egy üveg vörösbort, de nem ittátok meg az egészet. Másnapra, harmadnapra meglehet, hogy ihatatlan lesz a nedű, ezért inkább jégkockatartóban fagyaszd le, így később pörkölthöz, húsokhoz, mártásokhoz elővehetjük.
A friss, ropogós héjú kenyér másnapra, harmadnapra olyan szárazzá válik, hogy már nem esszük meg szívesen. Mit lehet tenni? Tárold a kenyeret nejlonba csomagolva a hűtőszekrényben: így tovább marad friss. Pirítósnak akár két hét múlva is fogyaszthatod a fagyasztott kenyeret.
Megmaradt az élesztő? Nehogy kidobd! Alufóliába vagy folpackba csomagolva hónapokig eláll az élesztő a fagyasztóban. Ha szükséged van rá, néhány órával felhasználás előtt tedd ki a szoba hőmérsékletű helyen.
A darált mák összeáll, ha meleg helyen tárolod. Tedd nyugodtan a fagyasztóba, így hónapokig eláll. Használatkor még kiolvasztani sem kell.
Vettél egy csokor petrezselyemzöldet, de nem használtad fel? Vágd fel nagyon apróra (vagy daráld pépessé) és jégkockatartóban fagyaszd le. Szükség esetén kiolvasztás nélkül ízesítheted vele a pörköltöt, levest, mártást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.