Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Vadas marha
Körömpörkölt csülökkel
Finomfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Zsemlegombóc
Mákos guba
Csupacsokis brownie
Dubarry-csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Ha megfogadod tanácsainkat, nagy eséllyel tökéletes lesz a kenyérre vagy a piskótába szánt dzsem és lekvár.

1. Csak ép gyümölcsből

Kizárólag teljesen ép, friss és aromás gyümölcsöt használj fel nyersanyagként. A megnyomódott részeket nagyvonalúan kanyarítsd ki!

2. Fontos a higiénia

Az összes csavaros tetőt és befőttesüveget mosogatószeres, forró vízben mosd el, majd hagyd teljesen megszáradni, vagy tiszta konyharuhával alaposan töröld szárazra.

3. Tegyél próbát!

A zselépróba garantálja, hogy a lekvár nem lesz túl folyós: cseppents kevés forró lekvárt porcelántányérra, amennyiben megdermed, a lekvárt beletöltheted az üvegekbe. Ha nem, főzd addig, amíg megfelelő állagú lesz.

4. Hab nélkül tartósabb

A dzsem forrásakor keletkező habot habszedőkanállal távolítsd el! Ez azért fontos, mert a habban található levegőbuborékok csökkentik a lekvár vagy dzsem eltarthatóságát.

5. Töltési trükkök

A befőttesüvegeket állítsd tepsibe, önts alájuk kevés vizet, és melegítsd, amíg töltöd a lekvárt. Az üvegek peremét töröld teljesen tisztára, majd zárd le légmentesen.

6. Friss gyümölcsíz

Használj zselésítőszert! A 2:1, illetve a 3:1 gyümölcs/cukor arányú változatokat alkalmazva jobban megmarad a friss gyümölcs íze a lekvárban, mint ha sok cukorral készítenéd el.

7. Csak precízen

Mindig pontosan tartsd be a receptben megadott főzési időt!

8. Ne túl sokat

Ha lehet, ne tegyél 2 kg-nál több gyümölcsöt a fazékba, mert a megadott idő alatt nem tud elegendő folyadék elpárologni belőle.

+1 Mi legyen a maradékkal?

Ha a házi lekvár már régi és megkeményedett, akkor sem kell kidobni. Kis kockákra vágva belesüthető például gyümölcskenyérbe.

További befőzési tanácsokért, isteni lekvárok, és friss dzsemek receptjeiért irány a Befőzés rovatunk! >>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.