Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Praktikus

Unod a forralt bort? Készíts otthon almacidert, itt a pofonegyszerű recept!

A téli időszak klasszikus meleg itala a forralt bor, de ha valami új különlegességet készítenél a borongós, hideg napokon, akkor az almacider (vagy máskét almabor) tökéletes választás. Finom, fűszeres, melengető – mutatjuk a legegyszerűbb receptet!

Egészséges és tápláló, finom forró ital az almacider, amit otthon is pofonegyszerűen elkészíthetünk, és ami majdnem olyan sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint a friss gyümölcs. Ezért érdemes néha ezt fogyasztani a forralt bor helyett. Az otthon készített változatból ráadásul a gyerekek is ihatnak. 

A házi almacider melengető és tápláló forró ital, ami jólesik a hűvös téli napokon 
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Így készül az almacider házilag

A recept pofonegyszerű: csupán 1-2 kg almára, vízre, szegfűszegre, szerecsendióra és fahéjra van szükség hozzá. 

  1. Az almákat egy lábasban feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi őket. Többféle almát is használhatunk, hogy komplex ízvilágot érjünk el. 
  2. Fűszerezzük ízlés szerint egész szegfűszeggel, szerecsendióval és néhány fahéjrúddal. Ha még különlegesebb ízvilágot szeretnénk, facsarhatunk bele egy kevés citromlét, vagy citrushéjjal is ízesíthetjük. Ha nem elég édes az alma, cukrot is tehetünk a vízbe. 
  3. Fedő alatt felforraljuk, azután fedő nélkül, közepes lángon főzzük 1 órán keresztül. Visszatesszük a fedőt, és még 2 órát főzzük alacsony lángon. 
  4. Ezután átszűrjük, és forrón már ihatjuk is. 

Az almabor polifenolokban gazdag. Ezek a vegyületek a növényekben megtalálható antioxidánsok. Segítik a szervezet védekezését a szabad gyökök és a sejtkárosodás ellen, emellett gyulladáscsökkentő hatásúak. 

A cider előnye továbbá, hogy nagyon magas a pektintartalma. Ez az oldható rost jó hatással van a bélrendszerre, segíti a jobb emésztést. 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.