Dödölle - az eredeti recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba
Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
Körömpörkölt csülökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Zsemlegombóc
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Babgulyás
Dubarry-csirkemell
Praktikus

Unod a forralt bort? Készíts otthon almacidert, itt a pofonegyszerű recept!

A téli időszak klasszikus meleg itala a forralt bor, de ha valami új különlegességet készítenél a borongós, hideg napokon, akkor az almacider (vagy máskét almabor) tökéletes választás. Finom, fűszeres, melengető – mutatjuk a legegyszerűbb receptet!

Egészséges és tápláló, finom forró ital az almacider, amit otthon is pofonegyszerűen elkészíthetünk, és ami majdnem olyan sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint a friss gyümölcs. Ezért érdemes néha ezt fogyasztani a forralt bor helyett. Az otthon készített változatból ráadásul a gyerekek is ihatnak. 

A házi almacider melengető és tápláló forró ital, ami jólesik a hűvös téli napokon 
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Így készül az almacider házilag

A recept pofonegyszerű: csupán 1-2 kg almára, vízre, szegfűszegre, szerecsendióra és fahéjra van szükség hozzá. 

  1. Az almákat egy lábasban feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi őket. Többféle almát is használhatunk, hogy komplex ízvilágot érjünk el. 
  2. Fűszerezzük ízlés szerint egész szegfűszeggel, szerecsendióval és néhány fahéjrúddal. Ha még különlegesebb ízvilágot szeretnénk, facsarhatunk bele egy kevés citromlét, vagy citrushéjjal is ízesíthetjük. Ha nem elég édes az alma, cukrot is tehetünk a vízbe. 
  3. Fedő alatt felforraljuk, azután fedő nélkül, közepes lángon főzzük 1 órán keresztül. Visszatesszük a fedőt, és még 2 órát főzzük alacsony lángon. 
  4. Ezután átszűrjük, és forrón már ihatjuk is. 

Az almabor polifenolokban gazdag. Ezek a vegyületek a növényekben megtalálható antioxidánsok. Segítik a szervezet védekezését a szabad gyökök és a sejtkárosodás ellen, emellett gyulladáscsökkentő hatásúak. 

A cider előnye továbbá, hogy nagyon magas a pektintartalma. Ez az oldható rost jó hatással van a bélrendszerre, segíti a jobb emésztést. 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.