A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Praktikus

Elrontottad és csomós lett a krém vagy a puding? Így mentsd meg az alapanyagokat! - Videó

Így lesz selymesen lány és sima a csomós krém (Illusztráció) /Fotó: Shutterstock
A legügyesebb háziasszonnyal is előfordulhat, hogy a süteményhez készülő krém vagy puding nem lesz sima, és nagyobb darabok, azaz csomók maradnak benne. Ezekre ráharapni sem kellemes, és sajnos a látvány sem túl épületes. De nincs vész, ugyanis van megoldás a csomós krémre is!

A tortalapok közé, a piskóta tetejére rendszeresen kerülnek krémek, pudingok, melyeket készítheted lisztből, cukorból és tejből, vagy pudingporból. Bármelyiket is választod, könnyen előfordulhat, hogy a nagy igyekezet ellenére is csomós lesz a krém vagy a puding, ami így nemcsak nem szép, de még állagra sem lesz túl kellemes, főleg ha ráharap az ember. Szerencsére nem kell kidobni az elrontott krémet, ugyanis egy apró, de zseniális trükkel csomómentessé varázsolható!

Így lesz selymesen lágy és sima a csomós krém vagy puding (Illusztráció) /Fotó: Shutterstock
Így lesz selymesen lágy és sima a csomós krém vagy puding (Illusztráció) /Fotó: Shutterstock

Így lesz újra sima és selymes a csomós krém vagy puding!

A Mindmegette Sütisulijának mestere, Farkasinszki Ildikó videón mutatja, hogyan kell csomómentessé varázsolni az elrontott krémet.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.