Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Praktikus

Tudtad? Ha ebbe a titkos összetevőbe áztatod a darált marhahúst, még finomabb lesz a hamburger

Azt bizonyára már tudod, hogy ha sütés előtt tejbe vagy íróba áztatod a csirkehúst, attól lágyabb és lédúsabb lesz végeredmény. De vajon azzal is tisztában vagy, hogy a tejes áztatás ugyanilyen jótékony hatással van a marhahúsra? Itt az idő, hogy kipróbáld!

A darált marhahús tejben, sőt tejszínben áztatása egy jól bevált technika, hiszen a tejszín megvédi a húsban lévő fehérjéket a túlsütéstől, és a hús megőrzi a nedvességtartalmát. Nem kérdés, hogy ettől csak még szaftosabb lesz a hamburger, így érdemes kipróbálni!

A darált marhahúst áztasd tejszínbe, hogy megőrizze nedvességtartalmát / Fotó: Shutterstock
A darált marhahúst áztasd tejszínbe, hogy megőrizze nedvességtartalmát / Fotó: Shutterstock

Tejszínnel az extra ízekért

A tejszín enyhén savas közegében a hús megpuhul anélkül, hogy a benne lévő fehérjék lebomlanának. Ráadásul a tejszínben lévő kalcium reakcióba lép a húsban lévő enzimekkel, így lágyítva a fehérjéket, ami segíti, hogy még puhább legyen a hús. Bár a darált hús nem igényel extra puhítást, az biztos, hogy az extra nedvességmegtartás csak előnyére válik.

A páchoz használj zsíros tejszínt / Fotó: Shutterstock
A páchoz használj zsíros tejszínt / Fotó: Shutterstock

Így készíts tejszínes pácot

A tejszínes áztatáshoz nem kell mást tenned, mint 2 evőkanál tejszínt adni minden kiló darált húshoz. Alaposan keverd el, majd hagyd legalább 12 órán a hűtőben állni. A legjobb, ha jó zsíros tejszínt használsz. A hús egyenletesebben fog barnulni és szaftos, lédús marad.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.