Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Praktikus

Tudtad? Ha ebbe a titkos összetevőbe áztatod a darált marhahúst, még finomabb lesz a hamburger

Azt bizonyára már tudod, hogy ha sütés előtt tejbe vagy íróba áztatod a csirkehúst, attól lágyabb és lédúsabb lesz végeredmény. De vajon azzal is tisztában vagy, hogy a tejes áztatás ugyanilyen jótékony hatással van a marhahúsra? Itt az idő, hogy kipróbáld!

A darált marhahús tejben, sőt tejszínben áztatása egy jól bevált technika, hiszen a tejszín megvédi a húsban lévő fehérjéket a túlsütéstől, és a hús megőrzi a nedvességtartalmát. Nem kérdés, hogy ettől csak még szaftosabb lesz a hamburger, így érdemes kipróbálni!

A darált marhahúst áztasd tejszínbe, hogy megőrizze nedvességtartalmát / Fotó: Shutterstock
A darált marhahúst áztasd tejszínbe, hogy megőrizze nedvességtartalmát / Fotó: Shutterstock

Tejszínnel az extra ízekért

A tejszín enyhén savas közegében a hús megpuhul anélkül, hogy a benne lévő fehérjék lebomlanának. Ráadásul a tejszínben lévő kalcium reakcióba lép a húsban lévő enzimekkel, így lágyítva a fehérjéket, ami segíti, hogy még puhább legyen a hús. Bár a darált hús nem igényel extra puhítást, az biztos, hogy az extra nedvességmegtartás csak előnyére válik.

A páchoz használj zsíros tejszínt / Fotó: Shutterstock
A páchoz használj zsíros tejszínt / Fotó: Shutterstock

Így készíts tejszínes pácot

A tejszínes áztatáshoz nem kell mást tenned, mint 2 evőkanál tejszínt adni minden kiló darált húshoz. Alaposan keverd el, majd hagyd legalább 12 órán a hűtőben állni. A legjobb, ha jó zsíros tejszínt használsz. A hús egyenletesebben fog barnulni és szaftos, lédús marad.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.