Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Praktikus

Tudtad? Ha ebbe a titkos összetevőbe áztatod a darált marhahúst, még finomabb lesz a hamburger

Azt bizonyára már tudod, hogy ha sütés előtt tejbe vagy íróba áztatod a csirkehúst, attól lágyabb és lédúsabb lesz végeredmény. De vajon azzal is tisztában vagy, hogy a tejes áztatás ugyanilyen jótékony hatással van a marhahúsra? Itt az idő, hogy kipróbáld!

A darált marhahús tejben, sőt tejszínben áztatása egy jól bevált technika, hiszen a tejszín megvédi a húsban lévő fehérjéket a túlsütéstől, és a hús megőrzi a nedvességtartalmát. Nem kérdés, hogy ettől csak még szaftosabb lesz a hamburger, így érdemes kipróbálni!

A darált marhahúst áztasd tejszínbe, hogy megőrizze nedvességtartalmát / Fotó: Shutterstock
A darált marhahúst áztasd tejszínbe, hogy megőrizze nedvességtartalmát / Fotó: Shutterstock

Tejszínnel az extra ízekért

A tejszín enyhén savas közegében a hús megpuhul anélkül, hogy a benne lévő fehérjék lebomlanának. Ráadásul a tejszínben lévő kalcium reakcióba lép a húsban lévő enzimekkel, így lágyítva a fehérjéket, ami segíti, hogy még puhább legyen a hús. Bár a darált hús nem igényel extra puhítást, az biztos, hogy az extra nedvességmegtartás csak előnyére válik.

A páchoz használj zsíros tejszínt / Fotó: Shutterstock
A páchoz használj zsíros tejszínt / Fotó: Shutterstock

Így készíts tejszínes pácot

A tejszínes áztatáshoz nem kell mást tenned, mint 2 evőkanál tejszínt adni minden kiló darált húshoz. Alaposan keverd el, majd hagyd legalább 12 órán a hűtőben állni. A legjobb, ha jó zsíros tejszínt használsz. A hús egyenletesebben fog barnulni és szaftos, lédús marad.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.