Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csikós tokány recept
Csikós tokány
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Praktikus

Ezzel a trükkel gyerekjáték lesz elmosni a nokedlis tálat: egyetlen dolog csodákra képes

Vannak olyan makacs szennyeződések a konyhában, amelyekkel mindenkinek meggyűlik a baja. A nagymamák azonban mindenre, így az odaégett ételre, a zsírfoltokra vagy a tálba száradt tésztára is tudták a megoldást!

A nokedlit imádjuk, de a mosogatás főzés után... nos, azzal már más a helyzet. A tészta nyúlik, ragad, mindent összeken: rémálom az edény és a galuskaszaggató tisztítása. Szerencsére létezik egy trükk, aminek a segítségével gyorsan, egyszerűen végezhetünk a mosogatással – és ami a legjobb: áztatni sem kell! A Ripost megosztotta a titkot, íme:

Ragacsos tészta mindenhol: a: a só a megoldás! / Fotó: Ripost
Ragacsos tészta mindenhol: a: a só a megoldás! / Fotó: Ripost


A megoldást jelen esetben (is) egy minden konyhában megtalálható anyag, a jelenti. Szórjunk 1-2 evőkanálnyit a tálba, és egy szivaccsal már húzhatjuk is le az edény aljáról és faláról a tésztát. A só hatására a tésztamaradék ugyanis "összeugrik", és szinte azonnal, könnyedén el is távolítható.

A só összegyűjti a tésztát, és így könnyedén eltávolítható a nyúlós maradék / Fotó: Ripost
A só összegyűjti a tésztát, és így könnyedén eltávolítható a nyúlós maradék / Fotó: Ripost

Az edény áztatás nélkül, percek alatt lesz ragyogó tiszta.

(Nyitókép: Ripost)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.