A nokedlit imádjuk, de a mosogatás főzés után... nos, azzal már más a helyzet. A tészta nyúlik, ragad, mindent összeken: rémálom az edény és a galuskaszaggató tisztítása. Szerencsére létezik egy trükk, aminek a segítségével gyorsan, egyszerűen végezhetünk a mosogatással – és ami a legjobb: áztatni sem kell! A Ripost megosztotta a titkot, íme:
A megoldást jelen esetben (is) egy minden konyhában megtalálható anyag, a só jelenti. Szórjunk 1-2 evőkanálnyit a tálba, és egy szivaccsal már húzhatjuk is le az edény aljáról és faláról a tésztát. A só hatására a tésztamaradék ugyanis "összeugrik", és szinte azonnal, könnyedén el is távolítható.
Az edény áztatás nélkül, percek alatt lesz ragyogó tiszta.
(Nyitókép: Ripost)
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.