Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Praktikus

Ezzel a trükkel gyerekjáték lesz elmosni a nokedlis tálat: egyetlen dolog csodákra képes

Vannak olyan makacs szennyeződések a konyhában, amelyekkel mindenkinek meggyűlik a baja. A nagymamák azonban mindenre, így az odaégett ételre, a zsírfoltokra vagy a tálba száradt tésztára is tudták a megoldást!

A nokedlit imádjuk, de a mosogatás főzés után... nos, azzal már más a helyzet. A tészta nyúlik, ragad, mindent összeken: rémálom az edény és a galuskaszaggató tisztítása. Szerencsére létezik egy trükk, aminek a segítségével gyorsan, egyszerűen végezhetünk a mosogatással – és ami a legjobb: áztatni sem kell! A Ripost megosztotta a titkot, íme:

Ragacsos tészta mindenhol: a: a só a megoldás! / Fotó: Ripost
Ragacsos tészta mindenhol: a: a só a megoldás! / Fotó: Ripost


A megoldást jelen esetben (is) egy minden konyhában megtalálható anyag, a jelenti. Szórjunk 1-2 evőkanálnyit a tálba, és egy szivaccsal már húzhatjuk is le az edény aljáról és faláról a tésztát. A só hatására a tésztamaradék ugyanis "összeugrik", és szinte azonnal, könnyedén el is távolítható.

A só összegyűjti a tésztát, és így könnyedén eltávolítható a nyúlós maradék / Fotó: Ripost
A só összegyűjti a tésztát, és így könnyedén eltávolítható a nyúlós maradék / Fotó: Ripost

Az edény áztatás nélkül, percek alatt lesz ragyogó tiszta.

(Nyitókép: Ripost)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.