Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Kozáksapka recept
Kozáksapka
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Praktikus

Ezzel a trükkel gyerekjáték lesz elmosni a nokedlis tálat: egyetlen dolog csodákra képes

Vannak olyan makacs szennyeződések a konyhában, amelyekkel mindenkinek meggyűlik a baja. A nagymamák azonban mindenre, így az odaégett ételre, a zsírfoltokra vagy a tálba száradt tésztára is tudták a megoldást!

A nokedlit imádjuk, de a mosogatás főzés után... nos, azzal már más a helyzet. A tészta nyúlik, ragad, mindent összeken: rémálom az edény és a galuskaszaggató tisztítása. Szerencsére létezik egy trükk, aminek a segítségével gyorsan, egyszerűen végezhetünk a mosogatással – és ami a legjobb: áztatni sem kell! A Ripost megosztotta a titkot, íme:

Ragacsos tészta mindenhol: a: a só a megoldás! / Fotó: Ripost
Ragacsos tészta mindenhol: a: a só a megoldás! / Fotó: Ripost


A megoldást jelen esetben (is) egy minden konyhában megtalálható anyag, a jelenti. Szórjunk 1-2 evőkanálnyit a tálba, és egy szivaccsal már húzhatjuk is le az edény aljáról és faláról a tésztát. A só hatására a tésztamaradék ugyanis "összeugrik", és szinte azonnal, könnyedén el is távolítható.

A só összegyűjti a tésztát, és így könnyedén eltávolítható a nyúlós maradék / Fotó: Ripost
A só összegyűjti a tésztát, és így könnyedén eltávolítható a nyúlós maradék / Fotó: Ripost

Az edény áztatás nélkül, percek alatt lesz ragyogó tiszta.

(Nyitókép: Ripost)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.