Van egy tök jó praktika, aminek hála pofonegyszerűen lefagyaszthatod adagokra osztva a maradék krumplipürét, ha úgy látod, hogy ellenkező esetben a nyakadon maradna, aztán pedig csak a kukában végezné.
Fagyasztás előtt mindenképpen szedd kisebb adagokra. Máskülönben csak egy nagyobb fagyos tömbként fogod tudni elővenni a mélyhűtőből, így pedig képtelen leszel az egészet kiolvasztani még akkor is, ha csak néhány falatra lenne szükséged. Viszont ha kisebb porciókban kerül a fagyóba, pont annyi adagot fogsz tudni kiolvasztani, amennyire szükséged van.
A kis adagokat legjobban egy fagylaltadagoló kanál segítségével tudod egyenlő porciókra osztani. Miután bekerültek a kívánt mennyiségek a fagyóba, két óra elteltével kivesszük a lefagyott gömböcskéket, aztán bezacskózzuk őket. Arra ügyeljünk, hogy a tasakban ne maradjon levegő, mielőtt újra hűvösre kerül a köret.
Persze előfordulhat az is, hogy az eltett maradékot később egyszerre szeretnéd felhasználni. Ebben az esetben hanyagolhatod a fagylaltadagoló kanalat és azonnal mehet a mélyhűtőbe egy légtelenített zacsiba. Helytakarékosság szempontjából akár akár összébb is lehet lapítani. Ha megfogadod ezeket a tippeket, akkor a te krumplipüréd sem fog kárba menni, ráadásul pont olyan finom lesz olvasztás után is, mint amikor elkészült.
Azt mindenképpen várd meg fagyasztás előtt, hogy a krumplipüré kihűljön. Ha ízesítenéd a köretet, azt az újramelegítés után tedd, ugyanis vannak olyan fűszerek, melyek igen rosszul reagálnak a hidegre.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.