Az őszibarack héja biztonsággal fogyasztható. A lédús, friss barackot kézből enni igazi élvezet, így legtöbbször nem is bajlódunk a hámozással: elég, ha alaposan megmossuk fogyasztás előtt. Ha viszont pépesítjük, gyerekeknek adjuk vagy befőttet készítünk, jobb, ha megszabadulunk a héjától.
Helyezzük az illatos, érett őszibarackot forrásban lévő vízbe 10-20 másodpercre, vagy amíg a héja fel nem hasad.
Szűrőkanállal vegyük ki a barackokat, majd tegyük azonnal jeges fürdőbe, hogy az őszibarack lehűljön.
Kis vágókéssel, vagy akár két ujjal megfogva is könnyen lejön a barack héja. Ha néhány helyen hozzátapad a húshoz, tegyük vissza a gyümölcsöt a forró vízbe néhány másodpercre.
Ez a módszer (a blansírozás) más csonthéjas gyümölcsök, például a szilva, a nektarin vagy a sárgabarack hámozását is megkönnyíti.
Vágjuk félbe az őszibarackot a bemélyedés vonalát követve!
Csavarjuk el a két részét ellentétes irányba! Egy éles késsel lazítsuk meg a húst a mag körül majd egyszerűen vegyük ki.
Ha nem fogyasztjuk el azonnal a barackot, locsoljuk meg citromlével, hogy elkerüljük az elszíneződést.
A cobbler könnyedén elkészítő és jól variálható sütemény. Ha még nem kóstoltad, itt az idő, hogy elkészíts egy igazi nyárbúcsúztató finomságot és kipróbáld a hámozást és a magozást.
Hozzávalók: (1 bögre = 2 dl)
A tésztához:
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.