Kínai szezámmagos csirke
Vadas marha
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Tojásos nokedli fejes salátával
Dubarry-csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dödölle - az eredeti recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Epres blondie
Krémes spenótfőzelék
Zsemlegombóc
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Káposztás tészta egyszerűen
Praktikus

Ettől az extra hozzávalótól napokig puha és rugalmas lesz a piskótád!

Vajas piskóta (alaprecept)
A piskóta a legtöbb sütemény és torta alapja, ám tény, hogy többnyire pár nap elteltével kiszárad és darabokra hullik. Van azonban egyetlen hozzávaló, amivel akár 4 napig is puha és rugalmas marad a tészta – mutatjuk, mi az!

Tény, hogy a világ legegyszerűbb tésztája a piskóta, ez az, amit a sütni vágyók már kisgyerekként, némi felnőtt közreműködéssel először elkészítenek – ám az is igaz, hogy a legtöbb csalódást és kiborulást ez a sütemény okozza: mert nem jön fel; ha feljött, összeesik; ha nem esett össze, akkor is 2 nap múlva fojtós, morzsálódó, szikkadt vacak lesz belőle.

Kivéve, ha úgy készíted el, ahogy a Ripost.hu javasolja!

A klasszikus recept összetevőin kívül – ami tojás, liszt és cukor – van ugyanis egy hozzávaló, amit ha beleteszel, napokig puha, szaftos és ruganyos marad a tészta: ez pedig nem más, mint a vaj. Mutatjuk, hogyan és mikor kell hozzátenni! Így készül a napokig friss és puha piskóta!

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Egy kocka vaj, és napokig puha és rugalmas marad a tészta (Fotó: Shutterstock)
Egy kocka vaj, és napokig puha és rugalmas marad a tészta (Fotó: Shutterstock)

Elkészítés:

  1. A vajas piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A vajat, a tojássárgájákat és a cukrot habosra keverjük. A tojásfehérjéből habot verünk.
  2. A lisztet, a sütőport és a csipet sót a vajas krémhez adjuk, majd a tojáshabot is beleforgatjuk.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20-30 perc alatt aranybarnára süjük.
  4. A kész piskótát egy ideig hagyjuk a sütőben hűlni, majd amikor már langyos, egy rácsra borítva lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.