Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Praktikus

Ez a leggyakoribb hiba, amit rakott tészta készítésekor mindenki elkövet

A rakott ételek gyorsan elkészíthetők, különösen a tésztás variációk. A különféle mártásokkal, sajttal ízesített rakott tészta igazán ínycsiklandó, de a kívánt állagot – belül omlós és puha, kívül roppanós – nem mindig sikerül elérni. Eláruljuk, hogyan lesz tökéletes ez a népszerű étel!

A rakott tészta készítése nem bonyolult: egy hőálló tálba főtt vagy száraz tésztát rétegezünk valamilyen mártással, és már mehet is a forró sütőbe a jól megpakolt tepsi. De biztos, hogy jól csináljuk? Előbbi esetben ugyanis előfordulhat, hogy a végeredmény puha, pudingszerű massza lesz, míg utóbbinál szinte biztos, hogy evés közben kemény, szétrághatatlan darabokra bukkanunk.

A tökéletes rakott tészta titka: nem kell megfőzni a tésztát. Elég, ha kb. 30-45 percig meleg, sós vízbe áztatjuk. Így hidratájuk a tésztát, nem marad kemény, hiszen lemossuk a keményítő egy részét és azzal, hogy sót adunk a vízhez, elő is fűszerezzük az ételt.

A tökéletes rakott tészta titka: főzés helyett áztatás!
A tökéletes rakott tészta titka: főzés helyett áztatás!

+ 1 TIPP

Az áztatás az jelenti, hogy nem kell figyelnünk a tűzhelyen rotyogó tésztára, viszont megnő a rakott tészta elkészítésének ideje. Ha időszűkében vagyunk, természetesen megfőzhetjük a tésztát, csak arra ügyeljünk, hogy szinte még kemény legyen, amikor leszűrjük.

Ezek is érdekelthetnek:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.