Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dödölle - az eredeti recept
Zsemlegombóc
Kínai szezámmagos csirke
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba
Epres blondie
Babgulyás
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-csirkemell
Finomfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Te tudod, mi a különbség a kerámia és az indukciós főzőlap között? Amennyiben tanácstalan vagy a választ illetően, akkor az alábbi összeállítás sokat segít, hogy közelebbről is megismerd, miben tér el egymástól a két főzőlap.

Mielőtt beszereznél egy új főzőlapot, fontos átgondolni, hogy milyen sűrűn fogsz sütni-főzni és mennyi időt töltesz a konyhában. Amennyiben gyakran használod a készüléket és több személynek főzöl, érdemes alacsony energiafelhasználású típust vásárolni.

A kerámia főzőlapok felmelegedése hosszabb ideig tart, mint az indukciós társaiké / Fotó: Shutterstock
A kerámia főzőlapok felmelegedése hosszabb ideig tart, mint az indukciós társaiké / Fotó: Shutterstock

Mi a különbség?

A kerámia főzőlapoknál az edzett üveg alatt fémkerámia található. A főzési területek külön zónákra vannak bontva, amelyek felmelegítéséről elektromos fűtőtekercsek gondoskodnak. A megfelelő hőmérséklet elérését a fűtési zóna piros színe mutatja. Használat közben az edény alja átveszi a hőt.

Az indukciós főzőlapok esetében nem a kerámiánál használt fűtött tekercseket alkalmazzák. Helyettük nagyfrekvenciás elektromágnesek találhatók bennük, amelyek mágneses mezőt hoznak létre. Ennek segítségével a serpenyő felmelegszik, a főzőlap felszíne azonban nem. Emellett érdemes tudni, hogy a kerámia főzőlapok felmelegedése több időt vesz igénybe, mint az indukciós technológiával történő főzés, így a gyorsaság tekintetében lemaradnak!

Milyen edényt válassz hozzájuk?

A kerámia főzőlapoknál szinte bármilyen edényt használhatsz. Érdemes azonban lapos fenekűvel sütni-főzni, mivel így rövidebb lesz a felmelegedési idő. Az indukciós főzőlaphoz hasonlóan használhatsz különböző méretű edényeket, nem kell a főzőzóna méretéhez igazodni.

Egyszerű a takarításuk

A kerámia főzőlapok felülete az indukcióshoz hasonlóan teljesen sík, így nem kell attól tartanod, hogy az élelmiszer maradékok beesnek a résekbe. A takarításuk egyszerű, általában elég, ha áttörölgeted őket. Azt azonban érdemes figyelembe venni a választásnál, hogy a kerámia főzőlapok felforrósodása miatt a kiömlött étel könnyen ráéghet, ezért azt minél előbb távolítsd el. Ezt semmiképp se éles eszközzel tedd!

A Ripost cikkéből további praktikus tanácsokat tudhatsz meg a főzőlapok tulajdonságairól.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.