Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Ma már számtalan fajta lábas és fazék között válogathatunk - nem mindegy azonban, mivel és hogyan tisztítod ezeket!
Könnyű és könnyen kezelhető - inox

Az inox felületekre könnyen kicsapódik a vízkő, így a hozzáférhető helyeken lévő piszkot súrolással, míg a nehezen elérhető réteget vízkőoldóval vagy 20%-os ecettel távolítsd el.

A foltok egyszerűen eltűnnek akkor is, ha kevés almahéjat főzöl a fazékban. Ha az edény nagyon zsíros, előbb kéztörlővel itasd fel a nagyját és csak utána állj neki mosószeres vízzel elmosogatni. Az odaégett ételmaradékot, jobb, ha előre beáztatod, majd finom fémgyapottal vagy súrolókefével eltávolítod a maradékot.

Strapabíró és időtálló - öntöttvas

Az öntöttvas edények nem lesznek rozsdásak, ha minden mosogatás után alaposan megszárítod, belsejét pedig kikened étolajjal. Csak is, kizárólag száraz helyen szabad tárolni. A szennyeződéseket könnyen eltávolíthatod, ha ecetes vizet forralsz benn, majd sóval átdörzsölöd az egészet. Végezetül tiszta vízzel öblítsd le, és töröld szárazra.

A kínai csodafazék - WOK

A wok egy méltán népszerű kínai edényforma, ami egy majdnem félgömb alakú, mély serpenyő. Érdemes első használat előtt beavatni: mosd át mosószeres szivaccsal, majd töröld szárazra. Kend be egy kevés olajjal vagy zsírral, majd alacsony hőfokon hagyd melegedni 10 percig. Ekkor vedd le a tűzről, hagyd kicsit hűlni, majd papírral itasd fel a megolvadt zsiradékot.

Vigyázz, hogy ne karcold össze a felületet, elég ha csak mosogatószeres vízzel leöblíted.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.