Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Ma már számtalan fajta lábas és fazék között válogathatunk - nem mindegy azonban, mivel és hogyan tisztítod ezeket!
Könnyű és könnyen kezelhető - inox

Az inox felületekre könnyen kicsapódik a vízkő, így a hozzáférhető helyeken lévő piszkot súrolással, míg a nehezen elérhető réteget vízkőoldóval vagy 20%-os ecettel távolítsd el.

A foltok egyszerűen eltűnnek akkor is, ha kevés almahéjat főzöl a fazékban. Ha az edény nagyon zsíros, előbb kéztörlővel itasd fel a nagyját és csak utána állj neki mosószeres vízzel elmosogatni. Az odaégett ételmaradékot, jobb, ha előre beáztatod, majd finom fémgyapottal vagy súrolókefével eltávolítod a maradékot.

Strapabíró és időtálló - öntöttvas

Az öntöttvas edények nem lesznek rozsdásak, ha minden mosogatás után alaposan megszárítod, belsejét pedig kikened étolajjal. Csak is, kizárólag száraz helyen szabad tárolni. A szennyeződéseket könnyen eltávolíthatod, ha ecetes vizet forralsz benn, majd sóval átdörzsölöd az egészet. Végezetül tiszta vízzel öblítsd le, és töröld szárazra.

A kínai csodafazék - WOK

A wok egy méltán népszerű kínai edényforma, ami egy majdnem félgömb alakú, mély serpenyő. Érdemes első használat előtt beavatni: mosd át mosószeres szivaccsal, majd töröld szárazra. Kend be egy kevés olajjal vagy zsírral, majd alacsony hőfokon hagyd melegedni 10 percig. Ekkor vedd le a tűzről, hagyd kicsit hűlni, majd papírral itasd fel a megolvadt zsiradékot.

Vigyázz, hogy ne karcold össze a felületet, elég ha csak mosogatószeres vízzel leöblíted.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.