Az inox felületekre könnyen kicsapódik a vízkő, így a hozzáférhető helyeken lévő piszkot súrolással, míg a nehezen elérhető réteget vízkőoldóval vagy 20%-os ecettel távolítsd el.
A foltok egyszerűen eltűnnek akkor is, ha kevés almahéjat főzöl a fazékban. Ha az edény nagyon zsíros, előbb kéztörlővel itasd fel a nagyját és csak utána állj neki mosószeres vízzel elmosogatni. Az odaégett ételmaradékot, jobb, ha előre beáztatod, majd finom fémgyapottal vagy súrolókefével eltávolítod a maradékot.
Az öntöttvas edények nem lesznek rozsdásak, ha minden mosogatás után alaposan megszárítod, belsejét pedig kikened étolajjal. Csak is, kizárólag száraz helyen szabad tárolni. A szennyeződéseket könnyen eltávolíthatod, ha ecetes vizet forralsz benn, majd sóval átdörzsölöd az egészet. Végezetül tiszta vízzel öblítsd le, és töröld szárazra.
A wok egy méltán népszerű kínai edényforma, ami egy majdnem félgömb alakú, mély serpenyő. Érdemes első használat előtt beavatni: mosd át mosószeres szivaccsal, majd töröld szárazra. Kend be egy kevés olajjal vagy zsírral, majd alacsony hőfokon hagyd melegedni 10 percig. Ekkor vedd le a tűzről, hagyd kicsit hűlni, majd papírral itasd fel a megolvadt zsiradékot.
Vigyázz, hogy ne karcold össze a felületet, elég ha csak mosogatószeres vízzel leöblíted.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.