Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Praktikus

Hihetetlen! Ettől az egyszerű trükktől még gazdagabb, ízesebb lesz a kakaós sütemény!

A profi cukrászok számtalan trükköt tudnak, amivel felturbózzák az ízeket, feljavítják a textúrákat. Az egyik ilyen fortélyt most megosztjuk veled – ha imádod a csokis sütiket, mindenképpen próbáld ki!

A kakaópor ízét, aromáját könnyen felerősítheted anélkül, hogy további extra hozzávalókat kellene hozzáadni. Mutatjuk a trükköt!

A kakaópor ízét egy kevés folyadék intenzívebbé teszi / Fotó: Shutterstock
A kakaópor ízét egy kevés folyadék intenzívebbé teszi / Fotó: Shutterstock

Ne gondolj semmi bonyolult dologra: egyszerűen csak adj forró folyadékot a kakaóporhoz, mielőtt a többi alapanyaggal összekevernéd. Ez a folyadék lehet olvasztott vaj, kávé, tej, víz – attól függően, hogy mi illik a recepthez. Ezzel elősegíted az ízek felszabadulását: a kakaópor tulajdonképpen új életre kel.

Hogyan csináld?

Használj olyan folyadékot, amely szerepel a recept hozzávalói között: melegítsd fel – de ne forrald! –, öntsd rá a kakaóporra, és hagyd állni néhány percig. Ezután a felhabzott kakaót add hozzá a tésztához, abban a lépésben, amikor a folyadékot írja a recept.

Milyen sütinél működik?

Alapvetően ezt a trükköt minden olyan receptnél bevetheted, amely folyadékot, olvasztott vajat ír. A kakaóporral készített brownie-k, csokitorták, muffinok például merészebb, gazdagabb ízvilágúak lesznek.

Van, amikor jobb, ha ezt a lépést kihagyod: ne próbálkozz olyan édességeknél, ahol hideg vagy szoba-hőmérsékletű vaj szerepel a hozzávalók között!

Az alábbi receptnél kipróbálhatod, hogyan működik ez a trükk!

Lisztmentes csokitorta hozzávalói:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 11 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg cukrozatalan kakaópor
  • 3 tojás
  • 1 tk. vaníliaaroma
Lisztmentes csokitorta málnával - egyszerű és finom desszert / Fotó: Shutterstock
Lisztmentes csokitorta málnával - egyszerű és finom desszert / Fotó: Shutterstock

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. Egy 24 centis tortaformát kivajazunk, és megszórjuk kakaóporral.
  3. Forró víz felett felolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaóport, néhány percig állni hagyjuk, majd mehet bele a cukor, a tojás és a vanília. Beleöntjük a formába, és 30 percig sütjük. Ha kész, 10 percig hagyjuk állni, mielőtt rácsra borítanánk.

(Borítókép: Shutterstock)



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.