Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Klasszikus grízgaluska leves
Tárkonyos csirkeraguleves
Vadas marha
Kapros tökfőzelék virslivel
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Farsangi szalagos fánk
Tojásos nokedli fejes salátával
Finomfőzelék
Csupacsokis brownie
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Praktikus

Hihetetlen! Ettől az egyszerű trükktől még gazdagabb, ízesebb lesz a kakaós sütemény!

A profi cukrászok számtalan trükköt tudnak, amivel felturbózzák az ízeket, feljavítják a textúrákat. Az egyik ilyen fortélyt most megosztjuk veled – ha imádod a csokis sütiket, mindenképpen próbáld ki!

A kakaópor ízét, aromáját könnyen felerősítheted anélkül, hogy további extra hozzávalókat kellene hozzáadni. Mutatjuk a trükköt!

A kakaópor ízét egy kevés folyadék intenzívebbé teszi / Fotó: Shutterstock
A kakaópor ízét egy kevés folyadék intenzívebbé teszi / Fotó: Shutterstock

Ne gondolj semmi bonyolult dologra: egyszerűen csak adj forró folyadékot a kakaóporhoz, mielőtt a többi alapanyaggal összekevernéd. Ez a folyadék lehet olvasztott vaj, kávé, tej, víz – attól függően, hogy mi illik a recepthez. Ezzel elősegíted az ízek felszabadulását: a kakaópor tulajdonképpen új életre kel.

Hogyan csináld?

Használj olyan folyadékot, amely szerepel a recept hozzávalói között: melegítsd fel – de ne forrald! –, öntsd rá a kakaóporra, és hagyd állni néhány percig. Ezután a felhabzott kakaót add hozzá a tésztához, abban a lépésben, amikor a folyadékot írja a recept.

Milyen sütinél működik?

Alapvetően ezt a trükköt minden olyan receptnél bevetheted, amely folyadékot, olvasztott vajat ír. A kakaóporral készített brownie-k, csokitorták, muffinok például merészebb, gazdagabb ízvilágúak lesznek.

Van, amikor jobb, ha ezt a lépést kihagyod: ne próbálkozz olyan édességeknél, ahol hideg vagy szoba-hőmérsékletű vaj szerepel a hozzávalók között!

Az alábbi receptnél kipróbálhatod, hogyan működik ez a trükk!

Lisztmentes csokitorta hozzávalói:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 11 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg cukrozatalan kakaópor
  • 3 tojás
  • 1 tk. vaníliaaroma
Lisztmentes csokitorta málnával - egyszerű és finom desszert / Fotó: Shutterstock
Lisztmentes csokitorta málnával - egyszerű és finom desszert / Fotó: Shutterstock

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. Egy 24 centis tortaformát kivajazunk, és megszórjuk kakaóporral.
  3. Forró víz felett felolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaóport, néhány percig állni hagyjuk, majd mehet bele a cukor, a tojás és a vanília. Beleöntjük a formába, és 30 percig sütjük. Ha kész, 10 percig hagyjuk állni, mielőtt rácsra borítanánk.

(Borítókép: Shutterstock)



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.