A kakaópor ízét, aromáját könnyen felerősítheted anélkül, hogy további extra hozzávalókat kellene hozzáadni. Mutatjuk a trükköt!
Ne gondolj semmi bonyolult dologra: egyszerűen csak adj forró folyadékot a kakaóporhoz, mielőtt a többi alapanyaggal összekevernéd. Ez a folyadék lehet olvasztott vaj, kávé, tej, víz – attól függően, hogy mi illik a recepthez. Ezzel elősegíted az ízek felszabadulását: a kakaópor tulajdonképpen új életre kel.
Használj olyan folyadékot, amely szerepel a recept hozzávalói között: melegítsd fel – de ne forrald! –, öntsd rá a kakaóporra, és hagyd állni néhány percig. Ezután a felhabzott kakaót add hozzá a tésztához, abban a lépésben, amikor a folyadékot írja a recept.
Alapvetően ezt a trükköt minden olyan receptnél bevetheted, amely folyadékot, olvasztott vajat ír. A kakaóporral készített brownie-k, csokitorták, muffinok például merészebb, gazdagabb ízvilágúak lesznek.
Van, amikor jobb, ha ezt a lépést kihagyod: ne próbálkozz olyan édességeknél, ahol hideg vagy szoba-hőmérsékletű vaj szerepel a hozzávalók között!
Az alábbi receptnél kipróbálhatod, hogyan működik ez a trükk!
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.