Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hogy lesz omlós a csirkemell? Mit kezdj a használt kávézaccal? Hogyan fő meg gyorsan a bab? Összeszedtünk 10 hasznos praktikát, ami megkönnyíti az életed a konyhában.

1. Ha pizzát, kenyeret vagy egyéb tésztát melegítenél mikróban, közepes erősségre állítsd, és egy kis pohárka vizet is tegyél az étel mellé. Így nem fog kiszikkadni, és olyan lesz, mintha friss lenne!
 

2. Ha rakott ételt készítesz, a tepsit vagy jénait kend ki margarinnal, és szórd meg zsemlemorzsával. Így az étel nem ég rá, és könnyebb lesz elmosogatni.

3. Ne dobd ki a kávézaccot, jó szolgálatot tesz a hűtőben: eltünteti a kellemetlen szagokat.

4. A szikkadt kenyeret sem érdemes kidobni. Vágd inkább apró kockákra, szárítsd ki, és tedd egy légmentesen zárható dobozba. Krémlevesekhez betétként nagyon finom. Ha ez a verzió nem tetszik, daráld le prézlinek.

 

5. Ha a csirke- vagy pulykamellet egy éjszakára fokhagymás, sós, esetleg szerecsendiós tejben áztatod, kirántva is omlós és puha lesz.

6. Egy régi fogkefével gyönyörűen letisztíthatod a gáztűzhely rózsáját.

POFONEGYSZERŰ KONYHAI TRÜKKÖK, MELYEKET NEM ÁRT ISMERNI! >>>

7. A kurkuma szépen megszínezi a húslevest és kellemes ízt is ad neki. Jó tulajdonsága még, hogy segíti az emésztést és csökkenti a puffadást.

8. A bab gyorsabban megfő, ha a főzővízbe teszel egy késhegynyi szódabikarbónát. Ezzel egyébként elkerülheted a gázképződést is!

9. Mikrohullámú sütőben is fel lehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk. Tegyél egy mikrózható tál felébe vizet, abba állíts egy magas falú mikrózható üveget, amibe aprítsd bele a csokit.

10. Ha zöldebb banánt vettél, tedd egy másik gyümölcsre, így gyorsan megérik.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.