Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Látványos fogással kápráztatnád el a vendégeket, mely után mind a tíz ujjukat megnyalják? A Gourmet Színházhajó szakácsa most fázisfotók segítségével mutatja be, hogyan készül egyszerűen a zöldcsirággal töltött csirkemellfilé bacon köntösben.

Budapest színházi és gasztronómiai élete az utóbbi években, kínálatban és lehetőségekben is felpezsdült. A Gourmet Színházhajó egy új kezdeményezés három az egyben ajánlattal (2 órás sétahajózás, négyfogásos Gourmet vacsora, színházi előadás) Kinek ajánljuk a Gourmet Színházhajót? A színházat és a finom ízeket kedvelőknek, akik szeretteiknek örömet és meglepetést szeretnének szerezni egy nem mindennapi élménnyel.

Hozzávalók:

1,5 kg csirkemell
0,5 kg szeletelt bacon
200 g zölcsirág
100 g bébirépa

A prádhoz (töltelékhez):

1,5 dl főzőtejszín
1 db tojás
1 csokor petrezselyem

bors
fokhagyma ízlés szerint

Elkészítése:

A csirkemellek szűz részét levágjuk és félretesszük. Az egészben maradt mellekből szeleteket vágunk, majd kiklopfoljuk.

Elkészítjük a prádot, melyhez a szűz részt ledaráljuk, hozzákeverjük a tojást, a tejszínt, a finomra vágott petrezselymet, majd a fűszerekkel ízesítjük.

A rolád/tekercs összeállítása:

Letekerünk a folpackból egy kb. fél méter hosszú darabot, és erre fedésben rátesszük a szeletelt bacont.

A bacon alsó és felső szélétől 1-1 cm távolságra résmentesen rakjuk a csirkemell szeleteket.

Ha ezzel elkészültünk, akkor a prád felét hosszában eloszlatjuk, aminek 2 oldalára zöldcsirágot helyezünk, majd középen elhelyezzük a megtisztított bébirépát egy sorban.

Majd a prád másik felével befedjük.

A rétes betekeréséhez hasonlóan a felgöngyöléséhez a fólia felső részét megfogjuk és szorosan ráhajtjuk, majd a fóliát vissza hajtjuk, és a másik oldalról is megismételjük ezt.

Ezután a folpackot levéve alufóliába tekerjük. Az így elkészített roládot tepsibe helyezzük.

1,5 dl vizet öntünk alá, majd a tepsit is lefedjük alufóliával és 180°C-ra előmelegített sütőben 1 óra 10 percig sütjük. Ha az idő letelt, levesszük a fóliát és kibontjuk. Minden csomagolás nélkül visszatesszük a sütőbe kb. 10-15 percre, amíg a bacon arany barnára sül.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.