Kijevi csirkemell rizibizivel
Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba
Klasszikus kuglóf
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csupacsokis brownie
Dubarry-csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Epres blondie
Látványos fogással kápráztatnád el a vendégeket, mely után mind a tíz ujjukat megnyalják? A Gourmet Színházhajó szakácsa most fázisfotók segítségével mutatja be, hogyan készül egyszerűen a zöldcsirággal töltött csirkemellfilé bacon köntösben.

Budapest színházi és gasztronómiai élete az utóbbi években, kínálatban és lehetőségekben is felpezsdült. A Gourmet Színházhajó egy új kezdeményezés három az egyben ajánlattal (2 órás sétahajózás, négyfogásos Gourmet vacsora, színházi előadás) Kinek ajánljuk a Gourmet Színházhajót? A színházat és a finom ízeket kedvelőknek, akik szeretteiknek örömet és meglepetést szeretnének szerezni egy nem mindennapi élménnyel.

Hozzávalók:

1,5 kg csirkemell
0,5 kg szeletelt bacon
200 g zölcsirág
100 g bébirépa

A prádhoz (töltelékhez):

1,5 dl főzőtejszín
1 db tojás
1 csokor petrezselyem

bors
fokhagyma ízlés szerint

Elkészítése:

A csirkemellek szűz részét levágjuk és félretesszük. Az egészben maradt mellekből szeleteket vágunk, majd kiklopfoljuk.

Elkészítjük a prádot, melyhez a szűz részt ledaráljuk, hozzákeverjük a tojást, a tejszínt, a finomra vágott petrezselymet, majd a fűszerekkel ízesítjük.

A rolád/tekercs összeállítása:

Letekerünk a folpackból egy kb. fél méter hosszú darabot, és erre fedésben rátesszük a szeletelt bacont.

A bacon alsó és felső szélétől 1-1 cm távolságra résmentesen rakjuk a csirkemell szeleteket.

Ha ezzel elkészültünk, akkor a prád felét hosszában eloszlatjuk, aminek 2 oldalára zöldcsirágot helyezünk, majd középen elhelyezzük a megtisztított bébirépát egy sorban.

Majd a prád másik felével befedjük.

A rétes betekeréséhez hasonlóan a felgöngyöléséhez a fólia felső részét megfogjuk és szorosan ráhajtjuk, majd a fóliát vissza hajtjuk, és a másik oldalról is megismételjük ezt.

Ezután a folpackot levéve alufóliába tekerjük. Az így elkészített roládot tepsibe helyezzük.

1,5 dl vizet öntünk alá, majd a tepsit is lefedjük alufóliával és 180°C-ra előmelegített sütőben 1 óra 10 percig sütjük. Ha az idő letelt, levesszük a fóliát és kibontjuk. Minden csomagolás nélkül visszatesszük a sütőbe kb. 10-15 percre, amíg a bacon arany barnára sül.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.