Egyes vélemények szerint azért nem tudjuk abbahagyni a nassolást, mert a chipsek, ropik, puffasztott nasi és kekszek fogyasztása közben létrejövő ropogó, recsegő hang mondhatni kellemes emlékeket idéz az agyunkban, és a szintén ropogó, friss zöldségekre asszociálunk.
Azt is mondhatnánk, hogy a nasik becsapják az elménket, és tudat alatt azt érezzük, hogy egészséges, a szervezet számára szükséges táplálékot fogyasztunk, mellyel nem lehet betelni. Legyen bárhogyan is, biztos sok emberrel előfordult már, hogy percek alatt eltüntette a filmezéshez előkészített rágcsálnivalót.
Ha azonban előfordulna az a nem mindennapi helyzet, hogy megmarad egy kis chips, és másnap már nem kívánjuk, esetleg lelkiismeret-furdalásunk van az előző napi nassolás miatt, akkor sem kell a kukába dobni a maradékot. Mutatunk három módszert, amellyel felhasználhatod a chipset, sőt extrává varázsolhatod a megszokott ételek ízeit!
A chipsek különféle ízekben kerülnek a boltok polcaira. Az alap és kedvelt változatok közé tartozik a sós, a paprikás, a hagymás-tejfölös, de baconös, fokhagymás, sajtos és még számtalan más változatban is fellelhetőek. Szinte adja magát, hogy a zacskó alján összegyűlt morzsákat felhasználjuk a húsok fűszerezésére! Legyen bármilyen ízű is a chips, ami megmaradt, törjük össze egy mozsárban, vagy töltsük egy tiszta fűszermalomba, és máris olyan fűszersót kaptunk, amelyhez foghatót még garantáltan nem próbáltunk.
Az egyik kedvelt gyorsétteremlánc kukoricapelyhes bundába panírozza a csirkefalatokat, és ezt már mi magunk is könnyen elkészíthetjük otthon. De miért ne próbálnánk ki ezt a panírozási technikát chipsszel? A megmaradt nassolnivalót törjük apróbb, de ne túl kicsi darabokra, majd pedig két út is áll előttünk. Panírozhatjuk csak ebbe a zsemlemorzsa helyett a húsokat, vagy belekeverhetjük a panír valamelyik száraz összetevőjébe, mintha csak szezámmagot vagy tökmagot adnánk a bundához. Igazán ropogós, nem mellesleg pikáns lesz a végeredmény.
Az összetört chipset beledolgozhatjuk a kenyerek vagy pogácsák tésztájába, hogy plusz ropogós textúrát csempésszünk a sörkorcsolyákba vagy vendégváró falatokba. A chipsmorzsát felhasználhatjuk a zsemlék, bagettek, pogácsák vagy bagelek díszítéséhez is, vagy szezámmag helyett akár ezzel is megszórhatjuk a leveles tésztából készült sós falatokat még a sütés előtt – olvasható a Daily Meal cikkében.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.