Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Praktikus

Nem fogyott el a chips? Mutatjuk, hogyan használhatod fel a maradék nassolnivalót!

Chips /Fotó: Shutterstock
A rágcsálnivalók különleges képessége, hogy pillanatok alatt eltűnnek a zacskóból. Ha azonban mégis előfordulna az a speciális helyzet, hogy megmaradna egy kis chips, annak bizony főzés során nagy hasznát vehetjük! Mutatjuk, hogyan tüntesd el a maradékot!

Egyes vélemények szerint azért nem tudjuk abbahagyni a nassolást, mert a chipsek, ropik, puffasztott nasi és kekszek fogyasztása közben létrejövő ropogó, recsegő hang mondhatni kellemes emlékeket idéz az agyunkban, és a szintén ropogó, friss zöldségekre asszociálunk.

Azt is mondhatnánk, hogy a nasik becsapják az elménket, és tudat alatt azt érezzük, hogy egészséges, a szervezet számára szükséges táplálékot fogyasztunk, mellyel nem lehet betelni. Legyen bárhogyan is, biztos sok emberrel előfordult már, hogy percek alatt eltüntette a filmezéshez előkészített rágcsálnivalót.

A maradék chipset összetörve fűszerezésre is használhatjuk /Fotó: Shutterstock
A maradék chipset összetörve fűszerezésre is használhatjuk /Fotó: Shutterstock

Ha azonban előfordulna az a nem mindennapi helyzet, hogy megmarad egy kis chips, és másnap már nem kívánjuk, esetleg lelkiismeret-furdalásunk van az előző napi nassolás miatt, akkor sem kell a kukába dobni a maradékot. Mutatunk három módszert, amellyel felhasználhatod a chipset, sőt extrává varázsolhatod a megszokott ételek ízeit!

Készíts belőle fűszert!

A chipsek különféle ízekben kerülnek a boltok polcaira. Az alap és kedvelt változatok közé tartozik a sós, a paprikás, a hagymás-tejfölös, de baconös, fokhagymás, sajtos és még számtalan más változatban is fellelhetőek. Szinte adja magát, hogy a zacskó alján összegyűlt morzsákat felhasználjuk a húsok fűszerezésére! Legyen bármilyen ízű is a chips, ami megmaradt, törjük össze egy mozsárban, vagy töltsük egy tiszta fűszermalomba, és máris olyan fűszersót kaptunk, amelyhez foghatót még garantáltan nem próbáltunk.

Kukoricapehely helyett a maradék chipsben is panírozhatunk /Fotó: Shutterstock
Kukoricapehely helyett a maradék chipsben is panírozhatunk /Fotó: Shutterstock

Használjuk panírozáshoz!

Az egyik kedvelt gyorsétteremlánc kukoricapelyhes bundába panírozza a csirkefalatokat, és ezt már mi magunk is könnyen elkészíthetjük otthon. De miért ne próbálnánk ki ezt a panírozási technikát chipsszel? A megmaradt nassolnivalót törjük apróbb, de ne túl kicsi darabokra, majd pedig két út is áll előttünk. Panírozhatjuk csak ebbe a zsemlemorzsa helyett a húsokat, vagy belekeverhetjük a panír valamelyik száraz összetevőjébe, mintha csak szezámmagot vagy tökmagot adnánk a bundához. Igazán ropogós, nem mellesleg pikáns lesz a végeredmény.

Keverjük házi pékárukhoz!

Az összetört chipset beledolgozhatjuk a kenyerek vagy pogácsák tésztájába, hogy plusz ropogós textúrát csempésszünk a sörkorcsolyákba vagy vendégváró falatokba. A chipsmorzsát felhasználhatjuk a zsemlék, bagettek, pogácsák vagy bagelek díszítéséhez is, vagy szezámmag helyett akár ezzel is megszórhatjuk a leveles tésztából készült sós falatokat még a sütés előtt – olvasható a Daily Meal cikkében.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.