Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Praktikus

Matt vagy fényes? Itt a válasz arra a kérdésre, hogy az alufólia melyik oldalát használjuk

Jogos a kérdés, ha alufóliával dolgozunk a konyhában: alulra vagy felülre kerüljön a fényes oldala, amikor valamilyen ételt csomagolunk bele? Vannak, akik a fényesre, de sokan vannak azok is, akik a matt oldalára esküsznek. Na de mi az igazság? Ennek jártunk most utána.

Az alufólia egy igen hasznos találmány, amiről már mi is több ízben írtunk. A kezünkbe kerül, ha szendvicset csomagolunk, de akkor is jól jön, ha a maradék ételt kell letakarni, vagy a sütőbe tolni a vasárnapi ebédre szánt sült húsnak valót, de grillezésnél is igen jó szolgálatot tesz. Egyetlen gyenge pontja a mikrohullámú sütő, találkozásuk ugyanis igen szikrázó élményt biztosít. Na de melyik oldalát használjuk a fóliának? Ha most valamilyen tudományos okfejtést várnál a rejtély felgöngyölítése érdekében, akkor sajnos el kell hogy keserítsünk.

Héjában sült krumpli sütőben alufóliában /Fotó: Shutterstock
Héjában sült krumpli sütőben alufóliában /Fotó: Shutterstock

Több szakértő is megerősítette, hogy teljesen mindegy, az alufólia melyik oldala kerül kívülre vagy belülre. Ezt Robert L. Wolke is megerősítette a What Einstein Told His Cook and America's Test Kitchen című könyvében, amit az 1947 óta alumíniumfóliát gyártó Reynold’s Kitchen alátámaszt. – Nincs olyan, hogy jó vagy rossz oldala a fóliának, így teljesen mindegy, melyik oldala érintkezik az étellel. Az oldalak közötti különbség egyszerűen csak a gyártási folyamat eredménye.

Abban az esetben van csak jelentősége az alufólia oldalainak, ha tapadásmentes változatáról beszélünk. Ilyenkor az élelmiszert a tapadásmentes felirattal ellátott oldalra kell helyezni – írja a Fine Dining Lovers.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.