Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Praktikus

Matt vagy fényes? Itt a válasz arra a kérdésre, hogy az alufólia melyik oldalát használjuk

Héjában sült burgonya /Fotó: Shutterstock
Jogos a kérdés, ha alufóliával dolgozunk a konyhában: alulra vagy felülre kerüljön a fényes oldala, amikor valamilyen ételt csomagolunk bele? Vannak, akik a fényesre, de sokan vannak azok is, akik a matt oldalára esküsznek. Na de mi az igazság? Ennek jártunk most utána.

Az alufólia egy igen hasznos találmány, amiről már mi is több ízben írtunk. A kezünkbe kerül, ha szendvicset csomagolunk, de akkor is jól jön, ha a maradék ételt kell letakarni, vagy a sütőbe tolni a vasárnapi ebédre szánt sült húsnak valót, de grillezésnél is igen jó szolgálatot tesz. Egyetlen gyenge pontja a mikrohullámú sütő, találkozásuk ugyanis igen szikrázó élményt biztosít. Na de melyik oldalát használjuk a fóliának? Ha most valamilyen tudományos okfejtést várnál a rejtély felgöngyölítése érdekében, akkor sajnos el kell hogy keserítsünk.

Héjában sült krumpli sütőben alufóliában /Fotó: Shutterstock
Héjában sült krumpli sütőben alufóliában /Fotó: Shutterstock

Több szakértő is megerősítette, hogy teljesen mindegy, az alufólia melyik oldala kerül kívülre vagy belülre. Ezt Robert L. Wolke is megerősítette a What Einstein Told His Cook and America's Test Kitchen című könyvében, amit az 1947 óta alumíniumfóliát gyártó Reynold’s Kitchen alátámaszt. – Nincs olyan, hogy jó vagy rossz oldala a fóliának, így teljesen mindegy, melyik oldala érintkezik az étellel. Az oldalak közötti különbség egyszerűen csak a gyártási folyamat eredménye.

Abban az esetben van csak jelentősége az alufólia oldalainak, ha tapadásmentes változatáról beszélünk. Ilyenkor az élelmiszert a tapadásmentes felirattal ellátott oldalra kell helyezni – írja a Fine Dining Lovers.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.