Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Praktikus

Matt vagy fényes? Itt a válasz arra a kérdésre, hogy az alufólia melyik oldalát használjuk

Jogos a kérdés, ha alufóliával dolgozunk a konyhában: alulra vagy felülre kerüljön a fényes oldala, amikor valamilyen ételt csomagolunk bele? Vannak, akik a fényesre, de sokan vannak azok is, akik a matt oldalára esküsznek. Na de mi az igazság? Ennek jártunk most utána.

Az alufólia egy igen hasznos találmány, amiről már mi is több ízben írtunk. A kezünkbe kerül, ha szendvicset csomagolunk, de akkor is jól jön, ha a maradék ételt kell letakarni, vagy a sütőbe tolni a vasárnapi ebédre szánt sült húsnak valót, de grillezésnél is igen jó szolgálatot tesz. Egyetlen gyenge pontja a mikrohullámú sütő, találkozásuk ugyanis igen szikrázó élményt biztosít. Na de melyik oldalát használjuk a fóliának? Ha most valamilyen tudományos okfejtést várnál a rejtély felgöngyölítése érdekében, akkor sajnos el kell hogy keserítsünk.

Héjában sült krumpli sütőben alufóliában /Fotó: Shutterstock
Héjában sült krumpli sütőben alufóliában /Fotó: Shutterstock

Több szakértő is megerősítette, hogy teljesen mindegy, az alufólia melyik oldala kerül kívülre vagy belülre. Ezt Robert L. Wolke is megerősítette a What Einstein Told His Cook and America's Test Kitchen című könyvében, amit az 1947 óta alumíniumfóliát gyártó Reynold’s Kitchen alátámaszt. – Nincs olyan, hogy jó vagy rossz oldala a fóliának, így teljesen mindegy, melyik oldala érintkezik az étellel. Az oldalak közötti különbség egyszerűen csak a gyártási folyamat eredménye.

Abban az esetben van csak jelentősége az alufólia oldalainak, ha tapadásmentes változatáról beszélünk. Ilyenkor az élelmiszert a tapadásmentes felirattal ellátott oldalra kell helyezni – írja a Fine Dining Lovers.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.