Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
A mozzarella pizzára, a parmezán salátába, de mire jó a brie, a raclette, a gorgonzola vagy a cheddar? Itt a nagy sajt-körkép, amiből kiderül, hogy a különféle típusúakból mit készíthetsz.
Frissek

Mozzarella: Pizzákra és salátákba remek.
Cottage cheese: Szemcsés sajt, zöld fűszerekkel ízesítve, kenyérrel kitűnő, de gyümölcshöz is illik.
Mascarpone: Tejszínből készült, az íze édes. Desszertek alapanyaga, valamint mártásokba szintén kiváló.

Lágyak

Camembert és brie: Penésszel borított, íze az érettségétől függ. Frissen enyhe és rugalmas, éretten aromás és szinte folyós. Szendvicsekbe, mártásokba és rántva is kiváló.
Göcseji: Fűszeres ízű, levesekbe kitűnően illik.
Pálpusztai: Sós, erős aromájú, kenyérrel a legfinomabb.

Félkemények és félpuhák

Edami, gouda és trappista: Mindegyik enyhén sós-savanykás ízű. Könnyen reszelhetők, hideg és meleg ételekhez valók, de ránthatók is.
Appenzeller: Erős, aromás sajt, tésztákba és mártásokba.
Raclette: Melegszendvicsekre, olvasztáshoz kitűnő, mert nem folyik szét azonnal.
Rokfort, márvány, gorgonzola, stilton: Kék vagy zöldes erezetű és markáns ízű penészes sajtok. Mártásokba, salátákba, illetve vajjal kikeverve szendvicskrémként a legnépszerűbbek.

Kemények

Parmezán: Nagyon aromás, kissé csípős ízű. Reszelve tészták, saláták és levesek ízesítője.
Cheddar: Zsíros, kissé savanykás. Meleg ételekbe, szendvicsbe, valamint fondübe is jó.
Ementáli: Enyhén édeskés, diószerű íze miatt remek tésztába, szendvicsbe, mártásokba egyaránt.
Gruyère: Reszelni, csőben sütni, mártásokba vagy fondühöz kitűnő.

Boros tipp: A legtöbb kemény sajt erős vörösborral harmonizál. Félkemény fajtákhoz testes és száraz fehérbor a legjobb kísérő, de a karakteres vörösbor szintén jó. Lágy sajtokhoz remek a bársonyos vörösbor. A friss sajtokhoz könnyű fehérbor illik.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.