Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Praktikus

Napi praktika: így lesz csomómentes és igazán ízletes a rántás

Krumplifőzelék fasírttal
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

A rántás jó néhány leves, szósz és főzelék alapja. A következő tippekk segítségével garantáltan nem lesz csomós, ráadásul egy pár pofonegyszerű trükkel ízletesebbé is varázsolhatjátok.

Így lesz csomómentes a rántás

- Nem lesz csomós a rántás, ha a lisztet a hideg zsiradékba kevered el, és csak utána teszed fel a tűzre.

- A rántás nem lesz csomós, ha felengedés előtt sót teszel bele.

- Nem lesz csomós a rántás, ha lehúzzuk a tűzről, felöntjük egy pohár hideg vízzel, majd 5 perc állás után a habverővel szétkeverjük.

Így lesz ízletesebb a rántás

- A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

- A zöldségek főzővizét ne öntsd ki (sok értékes tápanyag és vitamin található benne). Felhasználhatod levesekhez, főzelék készítéséhez vagy rántás higításához.

- A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.

- A krumplifőzelék sokkal finomabb, ha a rántásnál a krumpli főzőlevét használjuk.

NAPI PRAKTIKA: ÍGY MELEGÍTSD MEG A HIDEG PIZZÁT, HOGY ÚJRA FRISS LEGYEN!>>>

NAPI PRAKTIKA: TRÜKKÖK TOJÁSFEHÉRJÉVEL, AMIKET NEM BIZTOS, HOGY ISMERTÉL!>>>

NAPI PRAKTIKA: HA ÍGY PANÍROZOD A GOMBÁT, VILLÁMGYORSAN KÉSZEN LESZEL!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.