Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Praktikus

Napi praktika: így lesz csomómentes és igazán ízletes a rántás

Krumplifőzelék fasírttal
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

A rántás jó néhány leves, szósz és főzelék alapja. A következő tippekk segítségével garantáltan nem lesz csomós, ráadásul egy pár pofonegyszerű trükkel ízletesebbé is varázsolhatjátok.

Így lesz csomómentes a rántás

- Nem lesz csomós a rántás, ha a lisztet a hideg zsiradékba kevered el, és csak utána teszed fel a tűzre.

- A rántás nem lesz csomós, ha felengedés előtt sót teszel bele.

- Nem lesz csomós a rántás, ha lehúzzuk a tűzről, felöntjük egy pohár hideg vízzel, majd 5 perc állás után a habverővel szétkeverjük.

Így lesz ízletesebb a rántás

- A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

- A zöldségek főzővizét ne öntsd ki (sok értékes tápanyag és vitamin található benne). Felhasználhatod levesekhez, főzelék készítéséhez vagy rántás higításához.

- A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.

- A krumplifőzelék sokkal finomabb, ha a rántásnál a krumpli főzőlevét használjuk.

NAPI PRAKTIKA: ÍGY MELEGÍTSD MEG A HIDEG PIZZÁT, HOGY ÚJRA FRISS LEGYEN!>>>

NAPI PRAKTIKA: TRÜKKÖK TOJÁSFEHÉRJÉVEL, AMIKET NEM BIZTOS, HOGY ISMERTÉL!>>>

NAPI PRAKTIKA: HA ÍGY PANÍROZOD A GOMBÁT, VILLÁMGYORSAN KÉSZEN LESZEL!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.