A pörkölt napraforgómag teltebb, diósabb ízű, mint a nyers. Akár sütőben, akár tűzhelyen sütöd meg, mindössze néhány percet vesz igénybe, és a végeredmény klasszisokkal finomabb lesz – különösen, ha az általunk javasolt módon készíted el.
Bármennyire is szórakoztató a napraforgómagot feltörni a fogaid között, és kiköpni a héját, sokkal praktikusabb és kényelmesebb, ha héj nélkül sütöd meg a magokat. Első lépésként tehát jöjjön a hámozás! Hogyan?
Mindkét módszerrel mennyei finom lesz a végeredmény. Hozzáadott zsiradékra nincs szükség, mivel a természetes olajtartalma a napraforgónak igen magas. Pörköléskor a természetes olajok egy része felszabadul, ezért finom illatúak és fényesek lesznek a magok. 200 fokra melegítsd elő a sütőt, terítsd a magokat a tepsibe egy rétegbe és kb. 10 perc alatt süsd készre. Időnként rázd meg a serpenyőt, hogy a magok egyenletesen barnuljanak.
Ha tűzhelyen pirítod, egy serpenyőt hevíts fel, tedd bele a magokat, és közepes hőmérsékleten, gyakran megkevergetve, kb. 5-10 perc alatt süsd készre.
A nyers és pirított napraforgómag is 2-3 hónapig eláll a kamrában, 1 évig a fagyasztóban.
(Nyitókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.