Hogy miért jó a cukkini? Mivel kalóriatartalma alacsony, így diétában is bátran fogyaszthatod, viszont tápanyagokban, rostban és vízben nagyon gazdag. Számos jótékony egészségügyi hatása van: többek között jót tesz az emésztésnek, erős antioxidáns és gyulladásgátló.
A cukkini sokoldalúan felhasználható, így érdemes a szezonon kívülre is bespájzolni belőle nagyobb mennyiséget is akár. A legegyszerűbb fagyasztva eltenni, különböző formában: szeletelve, apróra vágva, pürésítve vagy akár szálakra reszelve. Ezen kívül pácolhatod és savanyúságnak is elteheted: feldobhatod mindenféle fűszerekkel, tehetsz mellé paprikát, paradicsomot, hagymát.
(Nyitókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.