Hagymás rostélyos
Farsangi szalagos fánk
Vadas marha
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen
Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
A cukkini szezonja sem tart örökké: érdemes előre gondolkodni, és félretenni a téli hónapokra. Többféleképpen tartósítható, attól függően, hogy mit szeretnél készíteni belőle. Mi most egy nagyon egyszerű savanyúság-receptet mutatunk, próbáld ki te is!

Hogy miért jó a cukkini? Mivel kalóriatartalma alacsony, így diétában is bátran fogyaszthatod, viszont tápanyagokban, rostban és vízben nagyon gazdag. Számos jótékony egészségügyi hatása van: többek között jót tesz az emésztésnek, erős antioxidáns és gyulladásgátló.

A cukkinit többféleképpen tartósíthatod / Fotó: Shutterstock
A cukkinit többféleképpen tartósíthatod / Fotó: Shutterstock

A cukkini sokoldalúan felhasználható, így érdemes a szezonon kívülre is bespájzolni belőle nagyobb mennyiséget is akár. A legegyszerűbb fagyasztva eltenni, különböző formában: szeletelve, apróra vágva, pürésítve vagy akár szálakra reszelve. Ezen kívül pácolhatod és savanyúságnak is elteheted: feldobhatod mindenféle fűszerekkel, tehetsz mellé paprikát, paradicsomot, hagymát.

Savanyított cukkini hozzávalói:

  • 4 db nagyobb cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,8 dl ecet
  • 1 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 2 ek. friss, apróra vágott petrezselyem
  • 1 tk. friss kakukkfű
A cukkini savanyítva különleges csemege / Fotó: Shutterstock
A cukkini savanyítva különleges csemege / Fotó: Shutterstock

Elkészítése:

  1. A cukkiniket megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, levágjuk a végeket és felszeleteljük. A hagymát meghámozzuk és felszeleteljük.
  2. Kb. 2 liter vízhez hozzáadjuk az ecetet, ízesítjük a cukorral, a sóval és felforraljuk. Beletesszük a cukkinit, a hagymát és kb. 1 percig főzzük. A zöldségeket kivesszük a léből és a fűszernövényekkel együtt az üvegekbe tesszük.
  3. A levet újra felforraljuk és forrón ráöntjük a zöldségekre úgy, hogy elfedje azokat.
  4. Az üvegeket lezárjuk és hűvös, sötét helyen tároljuk.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

KESERŰ A CUKKINI? EZZEL A MÓDSZERREL MEGSZABADULHATSZ A MELLÉKÍZTŐL!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.